Narodna knjižnica HNŽ-a Mostar

''Marta i Fran u oblacima'' povodom Dana hrvatskog jezika

Predstavljanje slikovnice Marta i Fran u oblacima samo je još jedan u nizu kulturnih zbivanja u organizaciji Narodne knjižnice HNŽ u Mostaru
Kultura / Knjige | 14. 03. 2018. u 19:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Dana hrvatskoga jezika danas je na Dječjem odjelu Narodne knjižnice HNŽ u Mostaru predstavljena slikovnica Marta i Fran u oblacima, autorice Milene Jukić Bandić, a predstavljanju slikovnice nazočili su učenici drugih razreda Treće osnovne škole iz Mostara.

''Predstavljanje slikovnice Marta i Fran u oblacima samo je još jedan u nizu kulturnih zbivanja u organizaciji Narodne knjižnice HNŽ u Mostaru koja je i ove godine ponudila bogat i zanimljiv program ne ograničavajući svoje djelovanje isključivo na Dane hrvatskoga jezika. Vodeći se idejom kako knjižnica mora biti središte kulturnog i društvenog života svake sredine, možemo zaključiti kako je Narodna knjižnica HNŽ iz Mostara u tome u potpunosti i uspjela'', rekli su za Bljesak.info iz narodne knjižnice HNŽ-a.

Jukić Bandić rođena je 1981. godine u Imotskom gdje je završila osnovnu i srednju školu.

Na Filozofskome fakultetu u Splitu 2005. završava studij razredne nastave i hrvatskoga jezika, a 2014. godine diplomirala je bibliotekarstvo na Filozofskome fakultetu u Mostaru. Piše i objavljuje uglavnom za djecu i mlade te je stalna suradnica u listovima za djecu Cvitak i Cvrčak koji izlaze u Bosni i Hercegovini.

Osim slikovnice Marta i Fran u oblacima koja je uvrštena među pet najboljih hrvatskih slikovnica u 2017. godini te za koju je na Interliberu dobila laskavo priznanje „Ovca u kutiji“, književnica Milena Jukić Bandić objavila je još dvije slikovnice za djecu; Pustolovina pšeničnog zrna i Čarobna plesačica (Magical Dancer) - dvojezičnu slikovnicu posvećenu djevojčici Ani Riti Puljić.

Inače, u petak,  23. ožujka je svečano otvorenje Odjela periodike.  U tijeku je vraćanje građe što je izuzetno dugotrajan i zahtjevan posao.

Kopirati
Drag cursor here to close