Narodna knjižnica opet u akciji

Maleni Mostarci o arheologiji: To je nešto što je zakopano i netko nešto traži

Povodom Međunarodnog dana arheologije, 18. listopada 2017. godine, Narodna knjižnica HNŽ Mostar organizirala je arheološku radionicu za djecu.
Kultura / Knjige | 19. 10. 2017. u 18:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Međunarodnog dana arheologije, 18. listopada 2017. godine, Narodna knjižnica HNŽ Mostar organizirala je arheološku radionicu za djecu.

Voditeljica radionice arheologinja Dijana Krešić upoznala je male polaznike s arheologijom i kulturnom baštinom Hercegovine.

Na samom početku na pitanje zna li netko što je arheologija, Bartol Marić, polaznik koji ima samo četiri i pol godine, odgovorio je: "Nešto što je zakopano i netko nešto traži." :)

Kroz kratku prezentaciju djeca su se upoznala s načinom života ljudi kroz prošlost: kako su živjeli, čime su se bavili, kako su izgledali njihovi domovi, odjeća, kako su pripremali hranu...

U nastavku radionice uz igru sa glinom, plastelinom i ostalim materijalima pokušavali su to i izraditi. Svrha radionice je približiti arheologiju djecu, upoznati ih sa svim zanimljivostima koje ona krije iza sebe kao i probuditi kulturnu svijesti kod ljudi, poručili su iz Narodne knjižnice.

  / 



Valja istaknuti i i da je gupa članova Narodne knjižnice HNŽ-a pod nazivom ''Male sove'' razveselila djeci s posebnim potrebama.

Naime, predstavom ''Crvenkapica'' uljepšali su ovogodišnje Dane kruha u Osnovnoj školi za djecu s posebnim potrebama. I ne samo što su priredili predstavu, nego su za učenike spremili hrpu ukusnih slastica. Ljubav je svuda oko nas, uvjerite se sami. smile

Kopirati
Drag cursor here to close