Roman

Ljubuškom predstavljeni 'Jeleni' fra Ante Marića

Autor romana „Plaču li jeleni?“ fra Ante Marić zahvalio je organizatoru i nazočnima što su došli na predstavljanje ovoga romana te je opisao povijest nastanka istog.
Kultura / Knjige | 21. 06. 2018. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uorganizaciji JU 'Kulturno-športski centar' Ljubuški, odjela Knjižnice Ljubuški, u petak 20. lipnja, u prepunoj Gradskoj vijećnici u Ljubuškom, predstavljen je roman 'Plaču li jeleni?', autora fra Ante Marića.

O romanu 'Plaču li jeleni'' koji donosi dojmljivu priču smještenu u vrijeme povijesne selidbe djece iz Hercegovine u Slavoniju pod fra Didakovim vodstvom, dočaranu iz perspektive jednog dječaka koji odlazak u Slavoniju ne doživljava kao spas, nego kao propast i izdaju, govorili su, izuzev autora, fra Gabrijel Mioč te Dragan Marijanović.

Fra Gabrijel je, između ostaloga, istaknuo da mu je veoma drago što je u ulozi nakladnika sudjelovao u objavi ovog romana, koji je izazvao veliki interes, kako u Ljubuškom, tako i u sredinama gdje je do sada predstavljan.

Književnik i književni kritičar Dragan Marijanović govorio je o knjizi i temama koje ona otvara, ali je upozorio i na to da šira javnost ne poznaje dovoljno lik fra Didaka Buntića i veličinu njegova pothvata.

Autor romana „Plaču li jeleni?“ fra Ante Marić zahvalio je organizatoru i nazočnima što su došli na predstavljanje ovoga romana te je opisao povijest nastanka istog.

''Ova knjiga može biti zanimljiva i djeci i roditeljima i našim djedovima i bakama, koji su na svojoj koži osjetili sličnosti s ovim vremenom i povijesnim periodom o kojemu se u knjizi govori. Ovo je ono nešto obiteljsko, što smo proživljavali i što proživljavamo i danas. Vjerujte mi, lijepo je biti i odrastao i roditelj, ali najljepše je uspješno se “uživiti” u ulogu neiskvarenoga djeteta. Dijete je budućnost.“, rekao je fra Ante Marić.

Prekrasnim glazbenim točkama predstavljanje romana uveličali su fra Marin Karačić, ženska pjevačka skupina 'Izvor' iz HKUD 'Studenčica' iz Studenaca te Mihael Rašić, učenik Osnovne glazbene škole Ljubuški. Moderatorica predstavljanja bila je Anamaria Nosić.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close