UU Planet Poezija

Ljubica Ostojić: Vrijeme u zapučku

Ovim je obilježeno 50 godina stvaralačkog djelovanja Ljubice Ostojić u književnosti i od objavljivanja prve zbirke poezije, kao i izlazak iz tiska tridesete knjige.
Kultura / Knjige | 26. 03. 2019. u 07:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Ljubica Ostojić

Autorska večer bosanskohercegovačke književnice i teatrologa Ljubice Ostojić pod nazivom ''Vrijeme u zapučku'' održana je proteklog ponedjeljka u prostorijama AKCUS ''Seljo-Sloga'' u Sarajevu. Druženje je održano u okviru programa Udruženja umjetnika ''Planet Poezija''.

Ovim je obilježen značajan jubilej Ljubice Ostojić, njezinih 50 godina stvaralačkog djelovanja u književnosti i od objavljivanja prve zbirke poezije, kao i izlazak iz tiska tridesete knjige.

Autorica Ljubica Ostojić prisutne prijatelje pisane riječi, između ostalog, upoznala je sa svojim novim poetskim ostvarenjima i do sada neobjavljenim radovima, započinjući večer pjesmom posvećenom dugogodišnjem poetskom drugu - pjesniku Admiralu Mahiću.

U nastavku večeri, iz bogatog poetskog stvaralaštva od 13 objavljenih pjesmarica, Ljubica Ostojić probrala je nešto za dušu voljenom Sarajevu.

Nekoliko impresija o književnom radu Ljubice Ostojić izrekli su književnica Tamara Čapelj, te književnici Šefik Daupović i Rasim Pršte, a Ljubicine stihove govorila je i pjesnikinja Jasmina Hanjalić.

Moderator večeri bio je književnik Dino Porović.

Kopirati
Drag cursor here to close