Narodna knjižnica HNŽ

Ljetne pustolovine za mališane u mostarskoj knjižnici

Lijepo je vidjeti mališane, kako sjede na travi, čitaju knjige i pričaju knjige o ljetnim avanturama i pustolovinama
Kultura / Knjige | 24. 08. 2020. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pustolovina morske sirene, prva u nizu radionica u sklopu "Ljeto u Narodnoj knjižnici HNŽ Mostar" pobudila je velik interes naših najmlađih sugrađana.

''Spretni su prstići crtali bojili, ljepili i i izrezivali. Najviše je oduševljenja, pogađate, izazvala velika količina šljokica i glitera u raznim bojama i oblicima! Uz kreativnu aktivnost, djeca su se zabavila brojnim slikovnicama na temu mora i morskog svijeta. Bravo za sve malene kreativce'', poručili su za Bljesak.info iz Narodne knjižnice HNŽ-a''.

Radionicu su obogatile plesne točke članica Sportskog Plesnog Fitnes Kluba Erigo.

Sljedeća ljetna radionica najavljena je za srijedu, 26. kolovoza 2020. kada knjižnica gusare i gusarice ukrcava u "Gusarku pustolovinu".

Na radionicu je, kako poručuju, potrebno ponijeti gusarske rekvizite, dobru volju i maštovitost, a za sve ostalo pobrinula se Narodna knjižnica. Zbog ograničenog broja sudionika obvezna je prijava na broj telefona Knjižnice 036 334 480.

Zbog specifičnosti situacije uzrokovane pandemijom korona virusa, uz poštivanje epidemioloških mjera, sve radionice održavaju se na otvorenom, u dvorištu Narodne knjižnice HNž Mostar.

U tijeku je i ljetna akcija Narodne knjižnice  HNŽ-a Mostar "Knjige na sunce" u kojoj se mogu posuditi do pet knjiga na duži period. Također u knnjižnici biraju i ljetnjeg 'Najčitatelja' kojeg će proglasiti na Međunarodni dan pismenosti 8. rujna 2020. godine.

Ove hvalevrijedne akcije potiču mališane na čitanje i tijekom ljeta, a njihovoj mašti ne dozvoljavaju da zapadnu u monotoniju, već svi zajedno plove nekim ljepšim svijetom.

Kopirati
Drag cursor here to close