O djetinjstvu i Mostaru

'Koraci jedne Une' odjeknuli Mostarom

Knjiga opisuje detalje života Vesne Oborina, te neke od objekata u mostarskim ulicama. U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole 'Ivan pl. Zajc'.
Kultura / Knjige | 12. 09. 2018. u 22:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Koraci jedne Une' naziv je knjige autorice Vesne Oborina koja je promovirana u srijedu navečer u Centru za kulturu u Mostaru. O knjizi je osim autorice govorila i Alma Fazil - Obad, dok je dijelove iz knjige čitao Šerif Aljić.

"Toliko sam sretna i preplavljena emocijama da prosto ne znam šta bih vam rekla o ovoj knjizi. Srce mi je puno, jer su došli pravi Mostarci, moji prijatelji, susjedi, školski drugari ... Ova knjiga govori o Mostaru i o nama, jer Una (autorica knjige op.a.) je sve ono što sam doživljavala i o čemu sam pisala.

Una govori o mom životu. Rođena sam u Mikačića kući, dakle u centru grada, gdje je živjela jedna gospođa koja je sada u poznim godinama, a koja se pominje u ovoj knjizi. Ona (Ljiljana op.a.) je večeras došla na ovu promociju iako se jedva kreće, ali joj je kćer pomogla i osjećam toliko puno emocija, da ja prosto nemam riječi.

Knjiga govori o mom životu, kroz osnovnoškolsko obrazovanje, gimnazijsko doba, Muzičku školu, kroz sviranje u orkestru i drugim doživljajima do susreta s mojim mužem, rođenja kćerke sve do povratka jedne žene sa koferom punim želja", kazala je za Bljesak.info autorica knjige.

Bljesak.info / Detalj s promocije knjige Koraci jedne Une

Na naš upit je li tijekom nastajanja knjige, baš kao i večeras, bilo dosta emocija, Oborina je odgovorila: "Jako puno. Tako je to počelo, kada sam imala viziju svoje majke, a to piše i u knjizi, meni su se motale neke pričice po glavi, te sam u jednom trenutku sjela za kompjuter i počela sam pisati.

Trajalo je to neko vrijeme, jer knjiga ne nastaje tek tako, odnosno ne piše se za dan-dva, pa čak ni za godinu, ali došla je do kraja i mislim da sam na vrijeme rekla sebi - stop, jer da sam nastavila, onda vjerujem da ne bi bilo kraja. Ovom prilikom se zahvaljujem divnoj publici, kao i Centru za kulturu koji mi svaki put pruži gostoprimstvo", zaključila je u izjavi za Bljesak.info.

Bljesak.info / Detalj s promocije knjige Koraci jedne Une

Knjiga opisuje detalje života Vesne Oborina, te neke od objekata u mostarskim ulicama. U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole 'Ivan pl. Zajc'.

Dr. Vesna Oborina rođena je u Mostaru 1944. godine. Studij medicine završila je u Beogradu, a postdiplomsko usavršavanje u Sarajevu. Danas živi i radi u Podgorici (CG). Piše poeziju za odrasle i djecu, haiku te slika. Do sada je objavila ukupno 12 knjiga.

Kopirati
Drag cursor here to close