Mostar

Književni natječaj za osnovce na temu 'Mladi pjesnici protiv ovisnosti'

Prosvjeta je raspisala književni natječaj za poetske radove učenika osnovnih škola grada Mostara na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki.
Kultura / Knjige | 15. 11. 2018. u 10:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) Prosvjeta Mostar podsjeća kako su ostala još dva dana za prijavu na festival "Mladi pjesnici protiv ovisnosti" i poziva sve učenike mostarskih osnovnih škola koji to žele da napišu po jednu pjesmu (ili više njih) i pošalju svoje radove.   

Prosvjeta je raspisala književni natječaj za poetske radove učenika osnovnih škola grada Mostara na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki. 

Književni natječaj otvoren je do 16. studenoga 2018. godine, a na njemu mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola s područja grada Mostara. 

"Nadamo se da će uprave škola, a naročito nastavnici jezika i voditelji literarnih sekcija ohrabriti učenike na slanje svojih radova u što većem broju. Najbolji radovi pristigli na natječaj bit će nagrađeni, a sudionici će imati priliku sudjelovati na festivalu 'Mladi pjesnici protiv ovisnosti'", navode u Prosvjeti te napominju kako će se dodjela nagrada najboljima održati na finalnoj večeri festivala.  

Stručni žiri će odabrati najbolje radove koji će biti nagrađeni, ali i napraviti širu selekciju radova mostarskih osnovaca koji će biti objavljeni u posebnom Zborniku radova učenika osnovnih škola Mostara na temu borbe protiv ovisnosti.  

Projekt "Mladi pjesnici protiv ovisnosti" ima za cilj podići svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, kao i educirati ih o toj društvenoj pošasti.  

Svoje radove (najviše tri) potrebno je dostaviti do 16. studenoga na adresu: SPKD Prosvjeta Mostar (Ulica maršala Tita 178), 88000 Mostar BiH ili putem e-maila na: [email protected], priopćeno je SPKD Prosvjeta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close