15.rujna

Književna večer sa Sašom Stojanovićem u Mostaru

Djela ovog autora iz Leskovca prevedena su na brojne svjetske jezike, a u njegovoj bogatoj biografiji stoje brojna zanimanja, od uličnog svirača i vlasnika tvornice prezervativa do oštrog kritičara društveno-političkih pojava
Kultura / Knjige | 13. 09. 2018. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Književna večer s višestruko nagrađivanim romanopiscem Sašom Stojanovićem, kojega su kritičari prozvali jednom od najinteresantnijih i najintrigantnijih pojava u književnosti regije, održat će se u Ćorovića kući u subotu, 15. rujna, s početkom u 19 sati. 

Djela ovog autora iz Leskovca prevedena su na brojne svjetske jezike, a u njegovoj bogatoj biografiji stoje brojna zanimanja, od uličnog svirača i vlasnika tvornice prezervativa do oštrog kritičara društveno-političkih pojava, ali i uspješnog gospodarstvenika, priopćeno je iz Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) "Prosvjeta". 

Stojanović autor je romana: "Krvoslednici" (2003.), "Manchester City Blues" (2006.), "Var" (2008.), "Poslednji dan Boga Saturna" (2013.), "Put za Jerihon" (2015.). 

Objavio je knjige pripovijedaka "Tačke topljenja" (2011.) i "Priče o kraju" (2016.), kao i zbirku kolumni "Svežnjevi i sužnjevi", objavljivanih u listu Danas. 

Urednik je časopisa "Think Tank" i direktor Festivala književnosti "Think Tank Town" te član češkog PEN kluba.


Kopirati
Drag cursor here to close