Čitajte

Knjiga.ba: Novi, zanimljivi naslovi u ponudi online knjižare

U ponudi je i roman Olge Tokarčuk "Pamtivek i druga doba", objavljen u Poljskoj još 1996., koji je predstavljao ne samo prijelomnu tačku u književnom razvoju Olge Tokarčuk nego i svojevrsni zaokret u fabuli poljskog romana.
Kultura / Knjige | 10. 01. 2020. u 10:01 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća online knjižara u BiH ponudila je nove naslove iz njene ponude za zanimljivi početak nove godine.

Tu je knjiga Hrvoja Klasića "Jugoslavija i svijet 1968.". Bila je to svakako jedna od najturbulentnijih godina druge polovine 20. stoljeća. Rat u Vijetnamu bio je u punom jeku. Atentati na Martina Lutera Kinga i Roberta Kenedija podsjetili su svjetsku javnost da ni visokorazvijena demokratska društva nisu imuna na nedemokratske oblike političke borbe. Mladi, prije svega studenti, bez obzira na rasu, pol ili porijeklo, vrlo burno izražavaju nezadovoljstvo svijetom u kojem žive. Turbulencije nisu zaobišle ni Jugoslaviju, koja je proživljavala ekonomsku, političku i socijalnu krizu. Detaljan i uzbudljiv prikaz ovih burnih vremena tema je knjige "Jugoslavija i svijet 1968." čiji je autor Hrvoje Klasić, jedan od najpropulzivnijih hrvatskih povijesničara mlađe generacije.

Foto: Knjiga.ba / Novi, zanimljivi naslovi u ponudi online knjižare

"Nije dovoljno reći NE" naziv je knjige Naomi Klein, poznate novinarke, aktivistkinje i autorke bestselera. Klajn je provela dva desetljeća proučavajući političke šokove, klimatske promjene i nasilje brendova. Polazeći od te jedinstvene perspektive, ona tvrdi da Tramp nije odstupanje od normale već logičan nastavak najgorih, najopasnijih trendova u proteklih pola stoljeća - upravo onih uvjeta koji su podstakli plimu bijelog nacionalizma u cijelom svijetu. Ova knjiga, koja se nije mogla pojaviti u boljem trenutku, djelo autorke koja spada u naše najutjecajnije mislioce, i sama predstavlja pozitivan šok, namijenjen da nas pripremi, da nam pomogne da shvatimo kako smo dospjeli tu gdje smo i kako možemo, zajedničkim snagama, da se ujedinimo i izliječimo.

Foto: Knjiga.ba / Novi, zanimljivi naslovi u ponudi online knjižare
Kopirati
Drag cursor here to close