Dr. sc. Jelica Galić

Knjiga o migracijama stanovništa u zapadnoj Hercegovini

U Posušju je najavljena promocija knjige dr. sc. Jelice Galić pod nazivom Demografske promjene i njihov odraz na naselja Županije Zapadnohercegovačke (1961. - 2011.).
Kultura / Knjige | 02. 03. 2020. u 23:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najavljena je promocija knjige dr. sc. Jelice Galić pod nazivom Demografske promjene i njihov odraz na naselja Županije Zapadnohercegovačke (1961. - 2011.).

Promociju organizira Udruga za promicanje kulture Apollo i općina Posušje u petak 6. ožujka s početkom u 19:30 sati u posuškoj kinodvorani.

Kao promotori govorit će mag. sc. soc. Jozo Kolobarić dr. sc. Jelica Galić prof. Ante Topić.

Večer u glazbenom dijelu upriličit će učenici Osnovne glazbene škole Posušje pod dirigentskom palicom prof. Ljube Begića.

Za knjigu je ranije istaknuto kako ona predstavlja izniman znanstveni i stručni doprinos po pitanju demografije u ŽZH, a posebno je vrijedna jer je autorica imala velikih poteškoća kako bi pronašla relevantne podatke o pedesetogodišnjem razdoblju na području ŽZH, jer poznato je kakve “rupe” po pitanju popisa stanovništva postoje u BiH.

Autorica je obradila kretanje stanovništva u četiri zapadnohercegovačke općine/grada, odnosno ukupno 100 naselja, što su mnogi ocijenili kao hrabar, ali i kvalitetan rad koji može biti podloga za buduća istraživanja na ovom području.

Zanimljivo će biti usporediti stanje iz knjige sa današnjim stanjem kad se sve veći broj ljudi odlučuje na odlazak u inozemstvo stvarajući tako obitelj vani.

Kopirati
Drag cursor here to close