Konjic

Knjiga o čovjeku i Bogu

Kultura / Knjige | 05. 05. 2012. u 08:21 S.S.
Kopirati

Kulturno - obrazovna manifestacija "Dani Sejfulaha ef. Prohe" otvorena je u petak promocijom knjige Rusmira Mahmutćehajića "Hval i Djeva“.

Osim autora, o knjizi su govorili Jusuf Šikalo, direktor Izdavačke kuće 'Dobra knjiga', Desmond Maurer, član Međunarodnog foruma Bosna, Nerin Dizdar i Dijana Hadžizukić s Fakulteta humanističkih nauka iz Mostara.

"Trilogija 'Hval i Djeva' ima kapitalni značaj za društveni život Bosne i Hercegovine jer nas iz najvećih dubina podsjeća na jedinstvo u različitosti, u knjizi ima mudrosti, povijesti, etike, religije, filozofije, knjiga je svojevrsna i deklaracija o bosanskom jeziku, knjiga govori o čovjeku i o Bogu. Monopolu nad vjerom autor odgovara otvorenošću i idejom o mogućnosti svakog čovjeka da ostvari sreću kao jedinka", rekao je Nerin Dizdar.

Sljedeća manifestacija, izložba 'Rukopisi Kur'ana' bit će održana u ponedjeljak, 07. svibnja, u Zavičajnom muzeju, a organizator izložbe je Historijski arhiv Sarajeva.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.