Uskrsna jaja

Mala kuhinja u Narodnoj knjižnici: Mališani pravili zdrava čokoladna jaja

Radionica ispunjena radnom i kreativnom aktivnošću, igrom i smijehom pretvorila se u jednoiposatnu čokoladnu kompoziciju.
Kultura / Knjige | 29. 03. 2018. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dječji odjel Narodne knjižnice HNŽ Mostar jučer je priredio zanimljivu eduktivno- kreativnu radionicu na temu Uskrsa. Voditeljica radionice nutricionistkinja Anita Ördög de Quispe naučila je male korisnike Knjižnice kako brzo i jednostavno, koristeći samo nekoliko sastojka, napraviti zdrava, ukusna, čokoladna jaja. Radionica ispunjena radnom i kreativnom aktivnošću, igrom i smijehom pretvorila se u jednoiposatnu čokoladnu kompoziciju.

Samo nama otkrila je recept za zdrava čokoladna jaja.

ZDRAVA ČOKOLADNA JAJA
1 šolja badema
2 šolje pečenih lješnjaka
Prstohvat soli
2 kašike kakaa bez šećera
Urme (toliko da dobijemo kompaktnu smjesu)

PRIPREMA:

Sve staviti u multipraktik osim urma. Kada smo dobili kompaktnu smjesu dodati urme, dobro promješati, sjediniti pa formirati male kuglice ili u oblike jaja, uvaljati ih u kokos ili u otopljenu crnu čokoladu.

Staviti na papir za pečenje i ostaviti u hladnjaku na 15 min. Dobar tek!

Inače, druga radionica pod nazivom „Zdrava prehrana“ rezultat je višegodišnjeg istraživanja i rada instruktorice i nutricionistkinje Anite Ördög de Quispe koja je na vrlo zanimljiv i djeci prilagođen način pokazala kako zdravo jelo ne mora uvijek biti bezukusno i jednolično.

Kopirati
Drag cursor here to close