"Bašta dobrodošlice"

Jeste i Vi bili gost u Italiji? Predstavljena knjiga najzanimljivih priča bh. djece u Italiji

"Bašta dobrodošlice" naziv je knjige čiji je autor , a čija je promocija održana u subotu u Centru za kulturu u Mostaru.
Kultura / Knjige | 16. 12. 2017. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Bašta dobrodošlice" knjiga je u kojoj se ispričane najzanimljivije priče djece iz cijele Bosne i Hercegovine koje su posljednjih 25 godina u grupama kao gosti odlazili na Siciliju i druge talijanske regije.

Autor navodi da je knjiga jedno svjedočanstvo koje nas treba podsjetiti da ono što se desilo prije 25 godina se ne ponovi nikad više.

"To je knjiga koja daje poruku svim mladima Bosne i Hercegovine, Srbima, Hrvatima, Muslimanima i svima ostalima da zajedno stvore jedno zajedničko društvo. Ova knjiga također je značajna za naše mlade Talijane koji žive u jednom imaginarnom i prelijepom svijetu jer ne brinu ni o čemu. Knjiga koja svjedoči da bez novaca i sa velikom idejom se može uraditi puno toga" kazao je autor knjige Giuseppe Castellano te poslao poruku mira svim ljudima dobre volje.

Nevladina organizacija Luciano Lama iz Italije je u razdoblju od 1992. do danas ugostila više od 18 000 djece iz cijele Bosne i Hercegovine, te je ova organizacija u BiH poslala preko 200 kamiona humanitarne pomoći te financirali izgradnju mlinice i "Kuću na pola puta" za djecu sa 18 godina bez roditeljskog staranja.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close