Prva knjiga

'Jakin broć' napunio kinodvoranu u Tomislavgradu

U svome obraćanju autorica je zahvalila obitelji, prijateljima, kolegama i svima onima koji su joj bili potpora.
Kultura / Knjige | 17. 12. 2019. u 23:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Program trećega dana manifestacije Božiću u susret, koju su upriličili Općina Tomislavgrad, Kulturno-informativni centar i Franjevački samostan Tomislavgrad, nastavljen je promocijom knjige Jakin broć – Iz mista plemenita priče, autorice Ive Bagarić, nastavnice hrvatskoga jezika u Osnovnoj školi fra Mije Čuića u Bukovici.

Iako je riječ o prvoj knjizi spomenute autorice, i pričama koje je publika već imala prigodu čitati na portalu Tomislavcity– kroz subotnje kolumne Dašak moga zavičaja, gradska kinodvorana bila je ispunjena te se publika na ovaj način odužila autorici za zavičajne priče o duvanjskome kraju i njegovim ljudima.

''Matoš je za Beograd rekao da nije grad jer nema Šenou, nema svog pisca, nekoga tko će izraziti njegov duh i sudbinu – otkriti ga svijetu. Zagreb je grad jer ima Šenou. Po toj logici i Duvno je grad jer ima svoje pisce, svoje Šenoe, pripovjedače i kroničare. Poslije Stjepana Čuića, Petra Miloša, Joze Mašića i drugih… sad imamo i Ivu Bagarić'', kazao je u predstavljanju Jakinoga broća prof. Mijo Tokić.

Zbirka kratkih pripovjedaka, Jakin broć , vratila je u neka minula vremena, situacije i događaje i prof. Ivana Bakovića koji je također bio u ulozi predstavljača.

''Bila je to moja potraga za izgubljenim vremenom. Ova knjiga je spomen jednome vremenu – pokušaj spašavanja od zaborava. Iva ovom knjigom vraća dug našem zavičaju i to čini s puno ljubavi'', kazao je, između ostaloga prof. Baković zaželjevši autorici da i dalje nastavi pisati i objavljivati.

U svome obraćanju autorica je zahvalila obitelji, prijateljima, kolegama i svima onima koji su joj bili potpora, nukali je na pisanje i pomogli da njezin prvijenac ugleda svijetlo dana.

Kopirati
Drag cursor here to close