Bravo ekipa

Dvije Ane, Filip i Iva - Mostarska knjižnica izabrala 'ljetne najčitatelje'

Cilj ovoga natjecateljskog programa, kako su naveli, je promicati kulturu čitanja kod djece predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi.
Kultura / Knjige | 08. 09. 2021. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ana Laura Soldić, Filip Đolo, Ana Marinčić i Iva Stojčić proglašeni su 'Ljetnim najčitateljima' Narodne knjižnice HNŽ Mostar.

Naime, mostarska knjižnica na Međunarodni dan pismenosti, 8. rujna proglašava Ljetnog najčitatelja Odjela za djecu i mladež.

Cilj ovoga natjecateljskog programa, kako su naveli, je promicati kulturu čitanja kod djece predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi.

''Pokazali ste veliki interes i motivaciju za čitanje. Baš ste nas razveselili i hvala vam na tome'', poručili su pobjednicima u četiri kategorije najčitatelja.

U kategoriji za djecu predškolske dobi pobjednica je Ana Laura Soldić, u kategoriji za djecu od 1. do 5. razreda pobjednik je Filip Đolo koji je pročitao 17 knjiga. U kategoriji za djecu od 5. do 7. razreda pobjednik je Ana Marinčić koja je pročitala 42 knjige, dok je u kategoriji učenika srednjih škola pobjednica je Iva Stojčić koja je pročitala 11 knjiga.

''Pozivamo vas da zajedno s nama pomičete kulturu čitanja svima onima koje poznajete i na taj način date svoj doprinos u promicanju kulture i pismenosti na dobro svim našim sugrađanima, svome narodu i svim ljudima dobre volje'', poručili su iz Narodne knjižnice HNŽ Mostar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close