Uskoro i besplatne radionice

Gradska knjižnica u Livnu postala dijelom projekta 'Digitalni građanin'

"Gradska knjižnica Livno organizirat će za djecu i odrasle pet besplatnih radionica o korištenju opreme, a prva radionica održat se 30. siječnja 2019. godine"
Kultura / Knjige | 28. 01. 2019. u 16:05 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / 

U suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih IRIM i besplatnom školom programiranja CoderDojo iz Livna, Gradska knjižnica u Livnu postala je dijelom projekta "Digitalni građanin".

Kako je za Fenu kazala Draga Krešo, ravnateljica Narodnog sveučilišta Livnu u čijem kompleksu se nalazi i Gradska knjižnica, ova ustanova dobila je 20 kompleta opreme micro:bitova koji će se moći posuđivati kao i sva druga knjižnična građa od 25. prosinca 2019. godine.

"Gradska knjižnica Livno organizirat će za djecu i odrasle pet besplatnih radionica o korištenju opreme, a prva radionica održat se 30. siječnja 2019. godine", kazala je Krešo.

Micro:bit je mali elektronički uređaj namijenjen obrazovanju. Uz pomoć uređaja, djeca, ali i odrasli, mogu učiti osnove programiranja dok se zabavljaju gradeći virtualne ljubimce, programirajući igre i još mnogo toga.

"Zahvaljujući projektu 'Digitalni građanin' korisnici knjižnica će od najranije dobi moći usvajati nove vještine i znanja, posuđujući i koristeći opremu, te sudjelujući na besplatnim edukativnim radionicama kodiranja i digitalnog stvaranja", dodala je Krešo.

"Digitalni građanin" je projekt Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) čiji je cilj transformirati javne knjižnice u digitalne inovacijske i obrazovne centre.

U ovaj projekt je uključeno 170 knjižnica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Kosova.

Kopirati
Drag cursor here to close