Drugi tom

Druga knjiga Xi Jingpinga o vladavini Kinom objavljena u 16 zemalja

Očekuje se da novi tom pomogne međunarodnoj zajednici u boljem razumijevanju Xijeve misli i djela, teorije, sustava i kulture socijalizma s kineskim karakteristikama,
Kultura / Knjige | 27. 11. 2017. u 09:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velike izdavačke kuće iz 16 zemalja potpisale s memorandume s kineskom izdavačkom kompanijom Foreign Languages Press (FLP) o prijevodu i izdavanju drugog toma knjige kineskog predsjednika Xi Jingpinga o vladavini. 

Ugovor je potpisan s izdavačkim kućama iz Italije, Poljske Ukrajine, Albanije, Rumunije, Kenije, Tadžikistana, Vijetnama, Pakistana, Bangladeša, Kambodže, Laosa, Mongolije, Nepala, Šri Lanke i Afganistana, navodi se u priopćenju FLP-a objavljenom u ponedjeljak.

Objavljen na kineskom i engleskom jeziku 7. studenog, drugi tom knjige "Xi Jingping: vladavina Kinom", također je u procesu prevođenja na druge jezike među kojima su francuski, ruski i španski.

Novi tom obuhvata 99 Xijevih govora, razgovora, instrukcija i pisama, kao i 28 fotografija kineskog čelnika između 18. kolovoza 2014. i 29. rujna 2017. Članci su podijeljeni u 17 tema, a knjiga sadrži neke napomene.

Drugi tom opisuje praksu Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, s Xijem u središtu i njegov rad na ujedinjenju i predvođenju kineskog naroda u razvoju socijalizma s kineskim karakteristikama u novoj eri. 

Nova knjiga pruža uvid u kinesku praksu razvoja zajednica, kao i na promoviranju mira i napretka, navodi se u saopćenju  FLP.

Očekuje se da novi tom pomogne međunarodnoj zajednici u boljem razumijevanju Xijeve misli i djela, teorije, sustava i kulture socijalizma s kineskim karakteristikama, dodaje FLP u priopćenju.

Prvi tom knjige "Ki Jingping: vladavina Kinom" prodan je u 6,6 miliona primjeraka na 24 jezika širom svijet otkako je objavljen u 2014. godini, prenosi Xinhua.

Kopirati
Drag cursor here to close