Bibliobus

Dobili pokretnu biblioteku sa 6000 naslova, među kojima su i stripovi

Osim lektire, na policama Bibliobusa našli su se najnoviji naslovi popularne književnosti za djecu i tinejdžere, veliki izbor stripova, te popularni časopisi za mlade.
Kultura / Knjige | 08. 02. 2019. u 17:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Banjoj Luci je počela s radom pokretna biblioteka, tzv. Bibliobus, koji će omogućiti da bogati književni fond od 6.000 popularnih naslova bude dostupan čitateljima na širem gradskom i prigradskom području.

Veleposlanica Slovenije u BiH Zorica Bokinac je naglasila da je Bibliobus donacija biblioteke iz Kopra.

Posebna pažnja posvećena je potrebama djece i mladih, pa je i bibliotečki fond pažljivo odabran. Osim lektire, na policama Bibliobusa našli su se najnoviji naslovi popularne književnosti za djecu i tinejdžere, veliki izbor stripova, te popularni časopisi za mlade.

Direktorica Narodne i univerzitetske biblioteke RS Ljiljana Petrović-Zečić, koja provodi taj program, precizirala je da će Bibliobus obilaziti banjalučka naselja, kao i mjesta u okolici, čiji stanovnici nemaju biblioteku u svojim mjestima.

''Planirano je 14 stajališta, raspoređenih po naseljima'', navela je ona.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, koji je prisustvovao promociji Bibliobusa, naglasio je da time osiguran još jedan sadržaj iz oblasti kulture, u okviru novousvojene Strategije razvoja kulture.

''Jedan od ključnih strateških ciljeva je upravo decentralizacija kulture, što podrazumijeva širenje kulturnih sadržaja na čitavom području grada, uz intenzivniju dostupnost i na prigradskom i seoskom području'', naglasio je Radojičić.

Kopirati
Drag cursor here to close