Mostar

Daniela Škegro predstavila knjigu "Moja Hercegovina"

U samom se naslovu knjige "Moja Hercegovina" sažima njezin temeljni pjesnički temat i njezina emotivna opsesija.
Kultura / Knjige | 04. 01. 2018. u 21:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru spisateljica i glazbenica Daniela Škegro u četvrtak je predstavila knjigu poezije pod nazivom "Moja Hercegovina".

Promotori knjige koji su poeziju punu ljubavi prema svom kraju pokušali približiti publici bili su mostarski pjesnik Ivan Vrljić i spisateljica Marija Lovrić Crnjac, a sami program započeja je autorica koja je prisutnima otpjevala svoju numeru, a u pratnji joj je bio HKUD Rodoč. 

"U samom se naslovu knjige "Moja Hercegovina" sažima njezin temeljni pjesnički temat i njezina emotivna opsesija. U ovom pjesničkom ommageu rodnom kraju nema niti jednog dijela, niti jednog stiha koji ne odražava ljubav prema domovini, uzdignutu do svetosti. Svaka je pjesnička slika sublimirana težnja,borbena himna i goruća nostalgija za krajem iz koje je pjesnikinja potekla. Već kroz prve stihove Daniela Škegro svoj pjesnički subjekt pretače u zemlju, u domovinu, osjećajući se kao integralni, neraskidivi dio sebe, živo biće unutar živog bića, stoji u recenziji knjige koju je napisala Tina Laco.

Autorica pokušava kroz svaki svoj stih oslikati i oživjeti bogatstvo hercegovačkog pejzaža. Daniela Škegro dobitnica je značajnih nagrada i priznanja na međunarodnim festivalima zabavne glazbe, te je dobitnica Grand Prixa na međunarodnom festivalu poezije. Do sada je objavila dvije knjige, "Ja sam taoc svojih želja" i "Samo žena". Autorica kaže kako nakon trideset godina pisanja, polako uokviruje svoje radove u knjigu.

Marija Lovrić Crnjac kazala je kako pjesnikinja u ovoj zbirci pjesama donosi jednu neizmjernu ljubav prema kraju, prema domovini, prema suncu, prema kamenu i svemu što se rađa iz ovog našeg krša.

"Ono što me se posebno dojmilo je sami početak kojim autorica potvđuje najveću istinu, 'sve možemo promijeniti, ali mjesto rođenja ne' to je naš jedinstveni matični broj. Stihovima ljubavi prema Hercegovini Daniela nam donosi sebe i u svakoj pjesmi na jedinstve način nam otkriva nešto novo, inspirativno i nadahnjujuće" kazala je spisateljica Marija Lovrić Crnjac.

Kopirati
Drag cursor here to close