Promocija knjige

Čović podvukao crtu i u Zagrebu

''Knjigom Iznad crte - Moja vizija europske Bosne i Hercegovine, javnosti predstavljam mnoštvo izdvojenih govora, u različitim prigodama izrečenih misli i poruka'', kazao je.
Kultura / Knjige | 24. 10. 2019. u 16:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Matice hrvatske u Zagrebu je danas održano predstavljanje dvoknjižja Dragana Čovića, “Iznad crte - Moja vizija europske Bosne i Hercegovine“ i “Iznad crte 2 - Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima“.

Foto:PR / Promocija knjige Dragana Čovića u Zagrebu

Promociju dvoknjižja Dragana Čovića organizirala je Matica hrvatska u Zagrebu. Na predstavljanju dvoknjižja nazočio je Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske. Također, na promociju se odazvao velik broj dužnosnika i nositelja izvršne i zakonodavne vlasti, crkvenih velikodostojnika, predstavnika braniteljskih udruga, gospodarstvenika te predstavnika kulturnih institucija.

''Knjigom Iznad crte - Moja vizija europske Bosne i Hercegovine, javnosti predstavljam mnoštvo izdvojenih govora, u različitim prigodama izrečenih misli i poruka. Dok u knjizi Iznad crte 2 - Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima, riječi, rečenice, odlomci i stranice, umjesto slovima i tekstom, ispisani su fotografijama nastalim u različitim razdobljima javnog političkog djelovanja'', kazao je Čović prilikom predstavljanja dvoknjižja “Iznad crte - Moja vizija europske Bosne i Hercegovine“ i “Iznad crte 2 - Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima“, danas u Zagrebu.

Dobar dio govora u knjizi Iznad crte - Moja vizija europske Bosne i Hercegovine, koji su iznešeni u javnosti, nije bio pisan i tako da je ovo prilika da se vidi što je sve rečeno te napisano, kroz 560 stranica teksta. Ujedno ovo je prilika svima da pogledaju kontinuitet i vjerodostojnost izričaja upravo u ovih zadnjih petnaestak godina naglasio je Čović.

Foto:PR / Promocija knjige Dragana Čovića u Zagrebu

Govoreći o knjizi Iznad crte 2 - Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima, Čović je naglasio kako je ona ispisana kontinuiranim djelovanjem, zajedničkim radom, realnim događanjima i stvarnostima koji su samo jednim dijelom prikazani u ovoj knjizi.

Čović je izrazio uvjerenje da će u skoro vrijeme izaći i treća knjiga, koja je u pripremi, a četvrti nastavak u 2021. i onda bi to bio završen projekt. Četveroknjižje će činiti četiri dijela promišljanja, života, svakodnevnice hrvatskog naroda u BiH, naglasio je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close