Dvojezična slikovnica

''Čarobna plesačica'' otkriva snove malene Ane Rite Puljić

''Odvaži se s ovom slikovnicom zaplesati čarobni ples koji će pomoći da Ritini snovi postanu stvarnost''
Kultura / Knjige | 04. 01. 2018. u 18:30 Ivan KRALJEVIĆ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči Božića iz tiska je izašla dvojezična slikovnica ''Čarobna plesačica'' (''Magical Dancer'') posvećena malenoj Ana Riti Puljić čiju priču potpisuje književnica Milena Jukić Bandić, učiteljica razredne nastave, nastavnica hrvatskog jezika te diplomirana knjižničarka s dugim stažem i iskustvom u pisanju kako za odrasle, tako i za djecu.

Među koricama ove knjige živi djevojčica Rita

Nakladnik dvojezične slikovnice je ''Briješki pleter'', širokobriješka udruga za očuvanje i promicanje kulturnog i povijesnog blaga, a sama nakladnica iste književnica i pjesnikinja Sanijela Matković ujedno je i recenzentica ''Čarobne plesačice''.

''Među koricama ove knjige živi djevojčica Rita. Zaroniš li u šarene stranice slikovnice, susrest ćeš se s njenim velikim očima i velikim snovima. Rita sanja jedan prelijepi san i poziva te da joj se pridružiš. Želi da zajedno drjemuckate ili promatrate vesele pčelice, dodirujete nježne loptice, udišete najljepše mirise i izvodite najbolje piruete na svijetu'', stoji u njezinoj recenziji.

Bljesak.info / Slikovnica ''Čarobna plesačica''

''Odvaži se s ovom slikovnicom zaplesati čarobni ples koji će pomoći da Ritini snovi postanu stvarnost'', dodaje se.

Slikovnicu su ilustrirale Antonela Rozić i Antonela Zlomislić, učenice 9. razreda Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića iz Mostara. Prijevod na engleski jezik uradile su profesorice Helen Doron škole iz Mostara.

Slikovnica se može nabaviti putem Facebooka

Urednica ove dvojezične slikovnice je Sonja Jurić, a lektorica Ivona Baković. Grafičku pripremu odradio je Ante Marić, a tiskana je u tiskari ''Grafotisak'' u Grudama.

''Hvala svim dobrim ljudima koji su inicirali i ovu ideju proveli u djelo, a posebno hvala osoblju iz Grafotiska koji su im izašli ususret i pružili svoju pomoć i tiskali slikovnicu. Slikovnica se trenutačno može nabaviti samo putem Facebooka'', istaknula je za Bljesak.info Marija Puljić, majka malene Ane Rite Puljić.

Slikovnicu možete nabaviti putem Facebook stranice ''Širokobriješke mame - Mame širokog srca''.

Kupnjom slikovnice za svoje dijete, nećake, prijatelje... ujedno činite dobro djelo i pomažete Ani Riti da ostvari svoj san i postane plesačica.

Podsjećamo, ova trogodišnja djevojčica iz Stoca koja boluje od spinalne mišićne atrofije podignula je Bosnu i Hercegovinu na noge, a njezina borba odjeknula je i preko granica ove zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close