Veljko Barbieri

Veliki kuharski kanconijer u Čapljini

Gastronomsko remek-djelo s više od 300 recepata predstavljeno je u svečanoj dvorani restorana ''Storia'', a organizator je ''Akademija Čapljina''.
Kultura / Knjige | 26. 02. 2019. u 22:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati hrvatski gastronomski stručnjak i književnik Veljko Barbieri predstavio je u utorak navečer u Čapljini svoj ''Veliki kuharski kanconijer''.

Gastronomsko remek-djelo s više od 300 recepata predstavljeno je u svečanoj dvorani restorana ''Storia'', a organizator je ''Akademija Čapljina''.

''Veliki kuharski kanconijer'' kruna je Barbierijevih napora na području gastroliterature, u kojem na samo sebi svojstven način istražuje i promiče gastronomiju kroz iznimno zanimljive tekstove visoke književne razine. Svoje čitatelje i poklonike istinskih jela Barbieri vodi kroz pripovijesti i zgode iz svijeta kulinarike, praćene brojnim planetarnim receptima, uz izvorne autorove fotografije te umjetničke slike i ilustracije u kojima gastronomija zauzima središnje mjesto, i to po izboru samog autora, a koje čine sastavni dio svakog poglavlja. 

Foto: Bljesak.info / Predstavljena kuharica 

Osim autora, o knjizi su govorili fra Mile Vlašić, Misijana Brkić Milinković i Milica Pehar.

U glazbenom dijelu programa nastupili su muška klapa ''Trebižat'' i Ana Miletić dok su Antonela Soldo i Antea Dragičević čitale dijelove teksta iz knjige.

Večer je završena kuhanjem čobanca i kušanjem istog.

 

Kopirati
Drag cursor here to close