Buybook

Stipendije za radionicu 'Književna kolumna'

Festival će biti održan od 3. do 6. srpnja, a tema ovogodišnje radionice je "Književna kolumna" i bit će održana od 30. lipnja do 6. srpnja, priopćeno je iz IK Buybook.
Kultura / Knjige | 04. 03. 2019. u 09:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izdavačka kuća Buybook dodijelit će dvadeset stipendija za sudjelovanje u književno-kritičkoj radionici koja će biti održana u okviru ovogodišnjeg četvrtog internacionalnog festivala književnosti "Bookstan". 

Festival će biti održan od 3. do 6. srpnja, a tema ovogodišnje radionice je "Književna kolumna" i bit će održana od 30. lipnja do 6. srpnja, priopćeno je iz IK Buybook. 

Aplikacije je potrebno poslati na e-mail adresu [email protected] do 1. travnja i trebaju sadržavati prijavnicu, biografiju i dva autorska rada iz oblasti književne kritike, esejistike, znanstvene publicistike, a u obzir dolaze i stručni i znanstveni radovi, te književne ili novinarske kolumne. 

Nakon pregledanih aplikacija, ubrzo nakon posljednjeg roka za prijavu, odabrani kandidati će biti pozvani na online intervju s koordinatorima radionica nakon kojih će se obaviti finalna selekcija. 

Stipendija je namijenjena studentima i književno-umjetničkim kritičarima koji aktivno govore engleski jezik, pišu na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku te imaju od 21 do 30 godina. Sudionici koji su sudjelovali na prethodnim radionicama imaju ponovno pravo prijave. 

Voditelj ovogodišnje radionice je Vladimir Arsenić, a pored njega će biti još sedam predavača. 

Stručni žiri će odabrati dvadeset polaznika programa kojima će po realizaciji zadatka biti dodijeljena priznanja, a najboljima i nagrade. 

Koordinatori radionica će objaviti popis odabranih kandidata za online razgovor do 10. travnja, a službene potvrde sudjelovanja bit će poslane odabranim kandidatima najkasnije do 18. travnja.

Kopirati
Drag cursor here to close