Fanovska literatura

Boris Leiner sa knjigom Sve bio je ritam posjetio BiH

Boris Leiner, legendarni bubnjar glazbenih grupa Azra, Haustor, Vještice, So Mazgoon, danas je u Sarajevu predstavio rock autobiografiju "Sve bio je ritam".
Kultura / Knjige | 24. 09. 2021. u 21:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Detalj s promocije knjige 

Boris Leiner, legendarni bubnjar glazbenih grupa Azra, Haustor, Vještice, So Mazgoon, danas je u Sarajevu predstavio rock autobiografiju "Sve bio je ritam".

Radi se o autentičnom, suvremenom i zabavnom štivu koje obuhvaća najzanimljivije momente Leinerove bogate rockerske karijere. To je prije svega fanovska literatura, ali namijenjena i za širu čitateljsku publiku željnu još jednog insajderskog viđenja Novog vala. Knjiga je izdata u Hrvatskoj i Srbiji, a ubrzo nakon izdavanja postala je hit.

Knjigu su predstavili urednica Jasminka Mitrić i moderator Ljubo Pavlović, koji je podsjetio da nas je Leiner godinama svojom “galamom” bubnjeva uvodio u predivne hitove grupe Azra, novovalnog čuda koje je dobro protreslo tadašnje skoro nedodirljivo zabavno rockerske brendove.

Leiner je, kako je dodao Pavlović, pored pisanja, slikar, kipar i umjetnik, posebno na bubnjevima.

''Njegov autorski rad najbolje će razumjeti generacije koje su zadnju dekadu pred veliku nevolju 90-ih uživale svoju slobodu o kojoj govori cijela ova knjiga'' rekao je Pavlović.

Boris Leiner je rekao da je prošlo 50 godina od kada je počeo svirati bubnjeve, te da je tada umjesto pravih bubnjeva imao kutiju za cipele, a umjesto palica, igle za pletenje koje je uzeo od majke.

''A danas nakon 50 godina, ja sam pisac'', šaljivo je rekao Leiner.

Urednica Jasminka Mitrić je rekla da  Leinerova knjiga po mnogo čemu nije tipična autobiografija jer je fragmentirana, podijeljena u poglavlja i obuhvaća najbitnije momente njegove rockerske karijere.

''Knjiga je pisana onako kako je življena, kako je svirana, tako je i napisana. Neko će možda reći da nedostaje još malo više o glazbi, ali što da piše bubnjar kad je on to odsvirao'', dodala je Mitrić.

Promocija knjige organizirana je u  JU Centar kulture i mladih, a  posjetitelji su mogli pogledati i fotografije likovnih i kiparskih radova Borisa Leinera u Fotogaleriji Jelićeva.

Kopirati
Drag cursor here to close