Važan datum

'Bijeli bor' prva zbirka poezije kipara Igora Borozana

Kultura / Knjige | 16. 07. 2020. u 14:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / 

Prva zbirka poezije Igora Borozana "Bijeli bor" izišla je iz tiska u izdanju IK "Buybook".

Književnik Semezdin Mehmedinović u recenziji je napisao da je Igor Borozan akademski kipar, kojem je ovo prva zbirka pjesama.

''Čini se da je ono što je ranije radio kao skulptor i kao slikar, bilo priprema za ovu knjigu. Poezija je čin akcije, ne ograničava se samo na jezik stiha. Bijeli bor je katalog slika velike svježine i ljepote. I razumljiva mi je potreba ovog kipara da slikovnost istražuje i u pisanju pjesme. Jer slika u književnosti, u jeziku, nije isto što i, recimo, fotografija, nego ima pokret i fluidnost, pa je zbog toga pogodnija za prenošenje emocije. Knjiga "Bijeli bor" je zbir osjećaja vezanih za ratno djetinjstvo i za vrijeme odrastanja. Neki od tih osjećaja nikada do sada nisu bili opisani u ovom našem jeziku. Ili nisu bili imenovani s tolikom jasnoćom. Zbog toga je, između ostalog, objavljivanje knjige "Bijeli bor" važan datum u našoj književnosti'', zapisao je Semezdin Mehmedinović.

Igor Borozan (Stolac, 1977) je bosanskohercegovački akademski kipar. Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi. Radi kao likovni pedagog u Mostaru i Stocu.

Kopirati
Drag cursor here to close