Nova knjiga Mire Naletilića

Bablje ljeto u Mostaru: Knjigom protiv pandemije

Najmlađe ljubitelje dobre knjige razveselila je vijest o novom spisateljskom uratku već etabliranog domaćeg autora Mire Naletilića.
Kultura / Knjige | 17. 09. 2020. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon višemjesečnog sušnog razdoblja na književnom terenu, poglavito zbog pandemije koronavirusa, najmlađe ljubitelje dobre knjige razveselila je vijest o novom spisateljskom uratku već etabliranog domaćeg autora Mire Naletilića.

Njegove prethodne knjige – nostalgični leksikoni ''101 junak moga djetinjstva'' i ''101 filmska ikona'' našle su svoj put do stotina čitatelja svih generacija, a bablje ljeto ispred Osnovne škole fra Petra Bakule u Mostaru svjedoči kako će i njegovo tek objavljeno djelo biti prihvaćeno s oduševljenjem.

''Svjetlo dana upravo su ugledale ''Basne za najslađe snove'' – moj treći po redu književni uradak. Još od Ezopova vremena, basne predstavljaju kratku književnu vrstu u kojoj nas životinjske zgode i nezgode navode na razmišljanje o smislu života, nužnosti komunikacije i mudre zaključke. Kao roditelj, nastavnik i autor ovoga djela odgovorno tvrdim kako, uz uvođenje navike redovita čitanja poučna štiva od malih nogu, možemo računati na odgojene, obrazovane i pismene buduće generacije'', istaknuo je u razgovoru za Bljesak.info MiroNaletilić, čiji učenici iz godine u godinu postižu zapažene rezultate na brojnim natjecanjima iz hrvatskog jezika.

Foto: PR / Promocija ispred Osnovne škole fra Petra Bakule

''Basne za najslađe snove'' zbirka je basni koje autor godinama objavljuje u rado čitanom dječjem listu Cvitak, čiji je dugogodišnji suradnik i izvršni urednik.

Ugledna književnica Miljenka Koštro bila je recenzentica, a grafički urednik Cvitka Miroslav Šego pobrinuo se za impresivan vizualni dojam o knjizi.

Ilustracije je naslikala mlada autorica nekoliko slikovnica i najvjernija Naletilićeva suradnica – njegova kći Iva, koja je svoj prethodni projekt pod naslovom ''Moje slikopriče'' posvetila štićenicima Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać.

''Veselim se novim prijateljstvima uz ''Basne za najslađe snove'', iz kojih će svatko od nas zasigurno izvući zlata vrijedne pouke. Najnovije smo svi skupa stekli u središtu grada na Neretvi, u organizaciji ažurne djelatnice njihove školske knjižnice – Sanje Primorac, a osobno sam se uvjerio kako ovakva prijateljstva traju zauvijek'', poručuje autor basni Miro Naletilić.

Kopirati
Drag cursor here to close