Ignorira fanove

Autor Igri prijestolja neće mijenjati kraj u novoj knjizi

Serija je, međutim, u međuvremenu "prestigla" romane i okončana priču prije nego što je Martin uspio da završi knjige, a navodno bi trebalo da budu objavljena još dva ("Vjetrovi zime" i "San proljeća").
Kultura / Knjige | 16. 07. 2019. u 09:54 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pisac Geogre R.R. Martin je izjavio da unatoč negativnim reakcijama na završetak TV serije "Igra prijestolja", neće ništa mijenjati u predstojećim knjigama iz serijala "Pjesma vatre i leda", na osnovu kojih je serija snimljena, navode Nezavisne.

Prve četiri sezone "Igre prijestolja" u najvećoj mjeri prate radnju pet Martinovih romana iz serijala "Pjesma vatre i leda" ("Igra prijestolja", "Sudar kraljeva", "Oluja mačeva", "Gozba za vrane" i "Ples sa zmajevima").

Serija je, međutim, u međuvremenu "prestigla" romane i okončana priču prije nego što je Martin uspio da završi knjige, a navodno bi trebalo da budu objavljena još dva ("Vjetrovi zime" i "San proljeća").

Iako su autori serije više puta naglasili da su smjernice za rasplet "Igre prijestolja" dobili od samog Martina, razočarani obožavatelji uzdaju se u to da će kraj epskofantastične sage o borbi za prevlast u izmišljenoj zemlji Vesteros, u knjigama ipak biti drugačiji.

Na njihovo razočaranje, Martin je u intervju za magazin Entertaiment Weekly izjavio da će sudbine glavnih junaka ostati iste, zato što želi da napiše knjigu "koju je oduvijek namjeravao da napiše".

"U iskušenju sam da je promijenim - 'O, Bože, zaj***no je, moram da smislim nešto drugačije'. Ali to je pogrešno. Zato što sam planirao određeni kraj, i ako ga promijenim samo zato što je neko shvatio kakav će on biti, ili zato što mu se ne sviđa, onda to uništava cijelu strukturu... Ne čitam forume s komentarima obožavatelja. Želim napisati knjigu koju sam oduvijek namjeravao da napišem. I kada bude objavljena može da im se sviđa ili ne", rekao je Martin.

Pisac je rekao i da je bio pod velikim pritiskom da završi knjigu prije kraja serije, ali da je sa žurbom sada gotovo, budući da je serija završena, prenosi N1.

"Bit će gotova kad bude gotova", rekao je Martin govoreći o objavljivanju sljedeće knjige.

Kopirati
Drag cursor here to close