Travnik

Andriću u čast: Organizira se pohod po rodnom gradu nobelovca

Namjera ove kulturološke šetnje po Travniku je upoznavanje mladih generacija sa životnim i književnim vezama Ive Andrića i Travnika
Kultura / Knjige | 07. 03. 2019. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja 13. ožujka, datuma smrti nobelovca Ive Andrića, Zavičajni muzej Travnik organizira Spomenski pohod kroz rodni grad književnog nobelovca.

Namjera ove kulturološke šetnje po Travniku je upoznavanje mladih generacija sa životnim i književnim vezama Ive Andrića i Travnika, priopćeno je iz Muzeja.

Pohod će početi u Otvorenom književnom atelieru, novom muzejskom prostoru u okviru Rodne kuće Ive Andrića, gdje će kao uvod biti spomenute okolnosti književnikove smrti 1975. godine i komemorativne aktivnosti koje su tada bile priređene u Travniku i Beogradu.

Foto: PR / Obilježavanje pohoda kroz Travnik u čast Ive Andrić

Na šest memorijalnih punktova govorit će se o biografskim i bibliografskim poveznicama Ive Andrića s njegovim rodnim gradom, i istovremeno, akcentirati neke aspekte iz arhitekture, tradicije i povijesti Travnika.

Voditelj pohoda je Enes Škrgo, kustos Memorijalnog muzeja Rodna kuća Ive Andrića

Ruta pohoda bit će od 13 sati od Rodne kuća Ive Andrića, odnosno, Otvorenog književnog ateliera – Elči Ibrahim-pašina medrese – mahale Osoje – Sulejmanija džamije – parnog vlaka ''Ćiro'' – Hafizadića kuće – parka ispred Centra za kulturu i ponovno do Otvorenog književnog ateliera, priopćeno je iz Muzeja.

Kopirati
Drag cursor here to close