Promocija

'Život' u Mostaru

'Život' je najugledniji književni časopis u BiH i časopis sa regionalnim značenjem i regionalnom važnošću, osnovan 1952. u Sarajevu, a obnovljen 2007. godine.
Kultura / Knjige | 09. 11. 2017. u 00:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spomen kuća Svetozara Ćorovića bila je domaćin promocije novih brojeva časopisa 'Život'.

Nove brojeve promovirali su članovi uredništva ovog časopisa Jasmin Agić, Matija Bošnjak, te Goran Karanović.

Novi brojevi donose niz zanimljivih priloga te velik broj prikaza knjiga naših pisaca i knjiga prevedenih na naš jezik.

Više puta tijekom promocije istaknuto je kako ovaj časopis nailazi na razne poteškoće prvenstveno glede izdavanja i tiskanja, odnosno problem su financije, ali se na razne načine uredništvo uspjelo organizirati, te posljednjih dvije godine časopis izlazi redovito.

U novim brojevima jedno od glavnih mjesta su našli domaći mladi pisci. Jedno od izdanja sadrži blok posvećen Maku Dizdaru, velikom bh. pjesniku i bivšem uredniku časopisa, te vrijedne putopise o Bosni i Hercegovini, napisane na njemačkom i francuskom jeziku krajem 19. i početkom 20. stoljeća.

'Život' je najugledniji književni časopis u BiH i časopis sa regionalnim značenjem i regionalnom važnošću, osnovan 1952. u Sarajevu, a obnovljen 2007. godine. Izdaje ga Društvo pisaca Bosne i Hercegovine. Od osnivanja, urednici časopisa između ostalih su bili Meša Selimović, Mak Dizdar, Miljenko Jergović, te brojni velikani naše književnosti.

Promocija u Mostaru je održana u organizaciji Društva pisaca BiH i SPKD 'Prosvjeta' Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close