Knjižnica Ljubuški

Učlanite se u čitateljski klub i izaberite nešto iz raznolikog književnog fonda

Nakon ljetne stanke iznova započinju susreti članova čitateljskih klubova Knjižnice Ljubuški.
Kultura / Knjige | 08. 10. 2019. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak članova Čitateljskog kluba „Tvrđava“ (odrasli) upriličit će se u ponedjeljak 28. listopada, s početkom u 19 sati, u prostorijama knjižnice, dok će se pak susret članova Čitateljskog kluba „Od korica do korica“ (učenici) upriličiti istoga dana, s početkom u 18 sati.

Ovom prigodom pozivamo sve knjigoljupce da nam se pridruže na mjesečnim, ugodnim i konstruktivnim susretima.

''Cilj čitateljskih klubova je raspraviti o pročitanoj knjizi na neobavezan, ali konstruktivan način i uz to se dobro zabaviti'', ističu iz Knjižnjice Ljubuški.

Što dobivaš članstvom u čitateljskom klubu: korisno i kvalitetno provedeno slobodno vrijeme, ostvaruješ pravo na kritičko mišljenje, vježbaš argumentirano raspravljati, bogatiš svoj rječnik, imaš priliku pokazati svoju kreativnost, jačaš samopouzdanje, vježbaš biti dio grupe, a to nije isto kao biti sam, upoznaješ nove ljude sličnih interesa, stječeš nove prijatelje, zabavljaš se čitajući i jedva čekaš svaku sljedeću raspravu - navedeno je u prioćenju.

Knjižni fond Knjižnice Ljubuški iz dana u dan biva bogatiji novim naslovima, zahvaljujći darovima autora istih, donacijama knjiga od strane članova knjižnice, razmijenama knjiga te kupovinom novih knjiga.

''U zaista zavidnom knjižnom fondu – preko 23.000 bibliotečkih jedinica, koji je u tekućoj godini postao bogatiji za preko 300 novih knjiga, zasigurno svatko može pronaći ugodno štivo za sebe'', priopćili su iz Knjižnice Ljubuški

Knjiga naslovljena „U Gradu narcisa“, autorice prof. Renate Naletilić, posljednji je u nizu darova Knjižnici Ljubuški te je od jučer dostupna članovima knjižnice. Knjiga ukazuje na uzročnika govora mržnje i narušenih međuljudskih odnosa. U ovoj problematici otvor je izgovorena ili prešućena riječ, a spoznaja o problemu jedini je lijek za ovu negativnu pojavnost koja se uvelike negativno odražava na djecu i mlade.

Kopirati
Drag cursor here to close