Promocija knjige

'Svjedoci zla' stižu u Stolac

U knjizi su po prvi put objavljeni spiskovi logoraša koji su prošli konclogore Herceg-Bosne, a koje su sačinjavali direktno pripadnici HVO-a, odnosno SIS-a.
Kultura / Knjige | 09. 11. 2018. u 17:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Mostara i Gornjeg Vakufa u subotu, 10. studenog bit će promovirana knjiga 'Svjedoci zla' Akifa Agića i Faruka Vele. Organizator promocije bit će Udruženja logoraša Stolac. O knjizi će, pored autora, govoriti Amer Đulić i Mehmed Dizdar. Promocija će se održati u Šarića kući u Stocu, od 19 sati.

Inače, jedno poglavlje knjige pod naslovom 'Predsjedničke Tuđman, danas u Stocu nema više nijednog muslimana' direktno se dotiče događanja u gradu na Bregavi, a posebno detaljno su obrađeni logori Herceg-Bosne, uključujući i Koštanu bolnicu. Tamo se dosta govori upravo o onome što su preživjeli Stočani.

Također, u knjizi su po prvi put objavljeni spiskovi logoraša koji su prošli konclogore Herceg-Bosne, a koje su sačinjavali direktno pripadnici HVO-a, odnosno SIS-a.

S obzirom na razmjere uhićenja u Hercegovini, na tim spiskovima spominju se upravo brojni stanovnici ovog hercegovakog gradića.

Kopirati
Drag cursor here to close