Nedžad Maksumić

Predstavljeno 'Treće lice jednine'

Nakon službenog dijela promocije, autor je potpisivao primjerke knjige, te je nastavljeno druženje u baru 'Kosta'.
Kultura / Knjige | 12. 05. 2018. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Omladinskom kulturnom centru (OKC) 'Abrašević' održana je promocija romana 'Treće lice jednine' autora Nedžada Maksumića u izdanju 'Dobre knjige' iz Sarajeva.

Za jednu promociju knjige, kako je naveo sam autor, posjeta je bila iznimna, a tijekom čitanja dijelova romana publika je reagirala smijehom. Kroz roman se prožima satira, humor, ali i ozbiljniji dijelovi.

Roman 'Treće lice jednine' nagrađen je na natječaju Fondacije za izdavaštvo BiH za 2017. godinu. Ova knjiga jedna je od najprodavanijih u našim knjižarama i mnogi je smatraju 'najvećim književnim iznenađenjem u posljednje vrijeme'.

Tekstove iz knjige čitala je Diana Ondelj Maksumić, a promotori su bili pjesnik i književni kritičar Mile Stojić, književnik i predsjednik Udruženja književnika BiH Hadžem Hajdarević, dok je moderator promocije bio književnik Elvedin Nezirović.

Pogovor romanu napisao je Viktor Ivančić. Ovo je, kako je rekao jedan kritičar, 'neobična i kompleksna proza zasnovana na interpretaciji povijesti dvadesetog stoljeća iz rakursa povijesti jednoga grada, preciznije jedne obitelji. Naslovna sintagma 'Treće lice jednine' određuje poziciju naratora, on postaje objekt unutarnje naracije, bolje reći objekt povijesti što cijelo jedno stoljeće nemilosrdno vitla našim životima i sudbinama'.

Nakon službenog dijela promocije, autor je potpisivao primjerke knjige, te je nastavljeno druženje u baru 'Kosta'.

Kopirati
Drag cursor here to close