Svoji na svome

Predstavljeni Bošnjaci u Nevesinju

Kroz promociju je istaknuto kako je ova knjiga došla u pravo vrijeme, te kako predstavlja iznimno važne informacije o ovom dijelu Bosne i Hercegovine.
Kultura / Knjige | 15. 09. 2018. u 00:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga 'Bošnjaci Nevesinja, svoji na svome' autora Jusufa Omerike promovirana je u velikoj dvorani Centra za kulturu Mostar, a kao predstavljači su se pojavili Irma Marić, Ismet Dizdarević i Senad Omerika, dok je u glazbenom dijelu nastupio Mustafa Šantić.

"Cilj mog pisanja je da našu prebogatu povijest, običaje i tradiciju sačuvamo od zaborava i da je ostavimo u amanet novim generacijama. Moramo znati svoju prošlost, kako bi imali svoju budućnost, ali opet u prošlosti ne smijemo živjeti.

U knjizi je navedeno puno autentičnih događaja sa imenima sudionika i onih kojih više nema među živima, ali i onih koji su još tu među nama", kazao je autor knjige.

Prema autorovim riječima ideja se rodila kao odgovor susjedima na negiranje Bošnjaka Nevesinja i njihove opstojnosti, te na iskrivljivanje povijesnih činjenica. U svojoj knjizi oslanja se na znanstvene radove profesora Jusufa Mulića, te profesora Ahmeta Aličića.

Kroz promociju je istaknuto kako je ova knjiga došla u pravo vrijeme, te kako predstavlja iznimno važne informacije o ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Knjiga govori o načinu življenja, o tradiciji, običajima, ratovima i progonima, te o pjesmi i igri koju su Bošnjaci Nevesinja neizmjerno voljeli. Knjiga je svojevrstan vremeplov koji otvara nepročitane stranice povijesti Bošnjaka Nevesinja.

Kopirati
Drag cursor here to close