Narodna biblioteka

Mostar: Predstavljena Karahasanova izabrana djela

Sa Karahasanom je razgovarao predstavnik izdavačke kuće Matija Bošnjak koji se dotaknuo mnogih njegovih djela, a ne samo novog izdanja.
Kultura / Knjige | 26. 09. 2019. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Klubu čitatelja Narodne biblioteke Mostar održana je književna večer gdje je gost bio romanopisac, dramatičar, esejist i književnik Dževad Karahasan.

Izdavačka kuća 'Connectum' je u posljednje vrijeme, pored niza knjiga, na tržište plasirala izabrana djela Dževada Karahasana. U ovoj kolekciji nalazi se 10 knjiga ovog književnika, a među njima su 'Šahrijarov prsten', 'Noćno vijeće', 'Što pepeo priča', 'Dnevnik selidbe', 'Istočni diwan'.

Sa Karahasanom je razgovarao predstavnik izdavačke kuće Matija Bošnjak koji se dotaknuo mnogih njegovih djela, a ne samo novog izdanja.

Inače, Karahasan je rođen u Duvnu (Tomislavgrad) 1953. Napisao je brojna djela, počevši do 1980. pa do danas. Također, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja kako u BiH, tako i u Francuskoj, Austriji, Njemačkoj, Hrvatskoj, Sloveniji i drugim zemljama.

Dževad Karahasan pripada kategoriji bosanskohercegovačih i europskih pisaca kojima je strana jeftina politizacija, književno-politički marketing i podilaženje izvanliterarnim trendovima. Piše drame, romane, pripovjetke, eseje, povijest i kritiku teatra i sudjeluje kao kazališni redatelj. Živi i radi u Grazu i Sarajevu sa suprugom Draganom Tomašević-Karahasan koja je bosanskohercegovačka književnica, književna kritičarka i novinarka, rođena u Zenici 1958. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close