MFK

Što nudi splitski Mediteranski festival knjige

Rekordnih stotinjak izlagača nudit će knjige snižene i do sedamdeset posto, a u toj je ponudi preko 10 tisuća naslova.
Kultura / Knjige | 15. 04. 2019. u 10:26 Bljesak.info
Kopirati

Mediteranski festival knjige, sajam knjiga prodajno-festivalskog karaktera kojeg organizira Zajednica nakladnika i knjižara HGK, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita održat će se od 8. do 12. svibnja.

Treće izdanje najvećeg dalmatinskog književnog sajma i festivala na splitske Gripe dovodi sve važnije domaće izdavače.

Tekst članka se nastavlja ispod banera


Rekordnih stotinjak izlagača nudit će knjige snižene i do sedamdeset posto, a u toj je ponudi preko 10 tisuća naslova.

Ulaz je kao i uvijek besplatan, a u pet dana trajanja Festivala moći ćete razgledati najnovije uspješnice na više od dvije tisuće metara kvadratnih prostora Velike dvorane ŠC-a Gripe, a tu su i tri druge pozornice gdje će se odvijati mfk program.

Uz dobro poznate lokacije Bookvarij i Mali Bookvarij gdje će biti održane dječje radionice, panel diskusije i stručni program, večernji dio događanja MFK smješten je i u ugostiteljski objekt „Cukarin“ na Gripama.

Program - MFK

ROBOTIKA je baš za mene! PRAKTIČAN SAT robotike i programiranja za djecu od 7 do 13 godina vodi: udruga za robotiku predbilježbe: [email protected] 17:00 - 18:30 Kreativni STORYTELLING: Žabica kraljica Kreativno pripovijedanje za djecu od 5 do 10 godina vodi: Jasmina Žiljak Ilinčić, udruga KRIES predbilježbe: [email protected]

Pripremljeno je pedeset programskih aktivnosti, očekuje nas čak 35 promocija najnovijih djela nagrađivanih i priznatih autora. Svoju jubilarnu stotu knjigu „Bakrene sove“ predstavit će Pavao Pavličić, u goste nam stiže i priznati sportski novinar Aleksandar Holiga sa svojim djelom „Nogomet narodu“. Boje pjesništva branit će Splićanin Marko Pogačar i Mostarac Marko Tomaš, autori koje ljubiteljima stihova ne treba posebno predstavljati. Očekuje nas i promocija knjige o Vatrenima iz pera Ivice Pezelja, bit će tu i Damir Karakaš, Nikola Petković, Vedran Kukavica, Viktorija Božina, Dragan Ogurlić, Julijana Matanović, Nikša Sviličić i mnogi drugi.

Iz ostalog programa valja izdvojiti panele uglednih predavača koji će pričati o važnim lokalnim temama, a tu je i mnoštvo radionica za najmlađe. Planirane su i brojne promocije novih dječjih izdanja.

Kopirati