Knjige

Left To Tell: Svjedočenje iz Ruande pred Mostarcima

Knjiga je prevedena na dvadesetak jezika i prodana u preko dva milijuna primjeraka.
Kultura / Knjige | 21. 07. 2021. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu s početkom u 19:30 sati u Galeriji kraljice Katarine održat će se promocija knjige ''Left To Tell” (Ostavljena da svjedoči) Immaculee Ilibagiza iz Ruande.

Riječ je o autentičnom svjedočanstvu i prvoj knjizi autorice, koja ubrzo nakon objavljivanja 2006. godine postaje najprodavaniji bestseler New York Timesa.

Do sada je prevedena na dvadesetak jezika i prodana u preko dva milijuna primjeraka.

Knjiga je nagrađena sa Christopher Award, ''koja afirmira najviše vrijednosti ljudskog duha'' i izabrana je od časopisa Outreach za ''najbolje svjedočenje/biografski resurs 2007. godine''. Uvrštena je u nastavni program desetina srednjih škola i sveučilišta.

Immaculée je stekla počasne doktorske diplome na nekoliko velikih svjetskih sveučilišta. Primila je i brojne humanitarne nagrade, uključujući međunarodnu nagradu Mahatma Gandhi za pomirenje i mir. Napisala je još šest knjiga i danas se smatra jednom od vodećih svjetskih govornika o vjeri, nadi i praštanju.

Video: Svjedočanstvo Immaculée Ilibagiza na 26. Mladifestu

Tu univerzalnu poruku podijelila je sa svjetskim liderima, školskom djecom, multinacionalnim korporacijama, crkvama i na događajima i konferencijama širom svijeta.

Knjiga „Ostavljena da svjedoči“ objavljena je i na tri jezika u BiH.

Tijekom predstavljanja bit će moguće kupiti knjigu po cijeni od 10,00 KM, a sav prihod od prodaje je namijenjen financiranju malih aktivnosti koje će naši mladi ljudi osmišljavati nadahnuti njenim svjedočanstvom.

Kopirati
Drag cursor here to close