Neka sretnija vremena

Čičkova 'Antikvarnica snova' predstavljena u Mostaru

Ova izuzetno važna publikacija nudi zanimljive detalje napisane na čak 440 stranica koje prati 200 raritetnih fotografija, od kojih veliki broj do sada nije objavljen.
Kultura / Knjige | 28. 10. 2018. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred zaljubljenicima rock i pop-rock glazbene scene nekadašnje Jugoslavije, u Muzičkom centru 'Pavarotti' predstavljena je knjiga autora Želimira Altarca - Čička pod nazivom 'Antikvarnica snova'.

U knjizi se nalaze samo neke od priča o ljudima s kojima je Čičak tijekom proteklih desetljeća uspješno surađivao i koje je promovirao. Na samom početku promocije, posjetitelji su mogli pogledati neke od video uradaka koji su prikazali neke od festivala gdje je Altarac bio organizator.

Osim navedenog, tu su i priče o promoterskim aktivnostima sarajevskih koncerata svjetskih asova Rory Gallaghera, Petera Greena, U2, Deep Purple... Ova izuzetno važna publikacija nudi zanimljive detalje napisane na čak 440 stranica koje prati 200 raritetnih fotografija, od kojih veliki broj do sada nije objavljen.

"Ovo nije enciklopedijsko-kronološka povijest te glazbene scene, već jedna antikvarnica želja i snova mojih prijatelja i ljudi koji su svoj život posvetili glazbenoj umjetnosti i pop-rok kulturi i što bijahu njeni aktivni sudionici od pionira pa do današnjih dana, te vječnih romantika, sanjalica, buntovnika koji su svojim pjesmama iskazivali svoje emocije i slike vremena u kojem žive, pjevajući o slobodi, ljubavi, mržnji, nadanju, vjerovanju, gubitnicima, izdaji, licemjerstvu pa i onim što samo pjevušiše tra-la-la, a kao što i zabilježih u ovoj knjizi", kazao je Altarac između ostaloga.

Najavio je da će u narednom periodu knjiga krenuti na put, te su tako već dogovorene promocije u Zagrebu i Novom Sadu. Na mostarskoj promociji su pored autora o knjizi govorili Mili Tiro, Željko Martinović i Boris Čerkuč. Nakon promocije knjige, održan je koncert 'Bad blues banda Bulevar'.

Želimir Altarac Čičak rođen je u Sarajevu 1947. godine, jedan je od najznačajnijih i najutjecajnijih kreatora sarajevske glazbene pozornice, pionir disk-džokejstva, urednik i voditelj mnogih popularnih radijskih i televizijskih emisija, promotor i organizator velikih rock spektakala, publicist i animator rock kulture, inicijator mnogih glazbenih manifestacija koje su postale tradicionalne.

Kopirati
Drag cursor here to close