Zašto se mrzimo?

Berić u Mostaru: Politički lideri su voditelji klinike zvane BiH

Suština ove večeri u Mostaru nije samo promocija knjige, nego rasprava na temu: Zašto se mrzimo. Ta tema je odredila bh stvarnost u posljednjih 30 godina, o kojoj se stalno razgovara i još dugo će se razgovarati.
Kultura / Knjige | 31. 10. 2019. u 19:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Riječ je o kolumnama u kojima Berić, na sebi svojstven način, analizira društvo u slobodnom padu. Obuhvaćene su kolumne koje su pisane tijekom posljednjih 20 godina.

Foto: Bljesak.info / Predstavljena knjiga ''Šta je život bez dušmana?''

''Kroz ove kolumne autor otkriva jedan osebujan svjetonazor koji je pun humanizma i koji je protiv mržnje i podjela. Berić ustrajava u tome kao jedan od rijetkih pisaca i novinara, i ova knjiga je dragocjena kao svjedočenje o časnom novinarskom i književnom djelovanju'', kazao je književnik Mile Stojić.

Suština večeri u Mostaru nije samo promocija knjige, nego rasprava na temu: Zašto se mrzimo, objasnio je autor knjige Gojko Berić. Govoreći o tome, rekao je - da je, ova tema odredila bh. stvarnost u posljednjih 30 godina, te da se o njoj stalno razgovara i još dugo će se razgovarati.

Foto: Bljesak.info / Predstavljena knjiga ''Šta je život bez dušmana?''

''Nažalost na to pitanje izgleda nema konačnog odgovora. Mržnja o kojoj govorimo je proizvod političara, koji su narode u BiH zarobili u ogromne psihijatrijske klinike. Sva tri naroda su pacijenti tih klinika, a politički lideri ih održavaju tako što im ubrizgavaju nove injekcije nacionalizma i mržnje'', kazao je autor knjige Gojko Berić.

Foto: Bljesak.info / Predstavljena knjiga ''Šta je život bez dušmana?''

Knjiga bolje govori o ovdašnjem novinarstvu, nego što ono zaista jeste, jer Gojko Berić je novinar koji promišlja stvarnost.

''Mi živimo u svijetu u kojem svi želimo da budemo u pravu, a nitko ne želi da sazna istinu. A Gojko se trudi da u svojoj knjizi ispriča priču o bosanskoj realnosti, o onome što se zaista događa. Tako da je ova knjiga kronologija događaja pisanih posljednjih 20 godina, pisana nepotkupljivom rukom vrhunskog majstora'', rekao je Boro Kontić, direktor Media Centra. 

Foto: Bljesak.info / Predstavljena knjiga ''Šta je život bez dušmana?''

Promocija knjige upriličena je  u Centru za kulturu Mostar, a u programu su sudjelovali novinar Emir Habul, književnik Mile Stojić i direktor Media Centra Boro Kontić, dok je voditelj bio Alija Behram.

Kopirati
Drag cursor here to close