Nagrada u Zagrebu

Zijahu A. Sokoloviću priznanje za doprinos hrvatskom glumištu

Na Festivalu je sudjelovao i Zijah A.Sokolović sa osam svojih predstava "Lijevo desno glumac".
Kultura / Kazalište | 29. 05. 2019. u 15:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumcu Zijahu A. Sokoloviću dodijeljeno je priznanje za njegovih 50. godina glumačkog života i doprinos hrvatskom glumištu i kazališnoj umjetnosti, priopćeno je u srijedu iz Sarajevskog ratnog teatra (SARTR).

Na 26. Festivalu glumca, jedinom festivalu u Hrvatskoj u čijem je središtu glumac, jer je glumac, navode, središte svake glazbene predstave i svakog kazališnog događaja.

Glumac je, tvrde iz SARTR-a, početak i kraj čovjekove prolaznosti u formi kazališne umjetnosti i može se reći "kazalište to sam ja - glumac". I Festival je posvećen afirmaciji glumačkog stvaralaštva i velikim glumcima hrvatskog glumišta, Fabijanu Šovagoviću, Ivi Ficiju i Nevenki Filipović. U okviru 26. Festivala odigrano je 30 predstava iz svih pozorišta Hrvatske.

Na Festivalu je sudjelovao i Zijah A.Sokolović sa osam svojih predstava "Lijevo desno glumac".

Tom prilikom Hrvatsko društvo dramskih umjetnika dodijelilo je priznanje Zijahu A. Sokoloviću za njegovih 50. godina glumačkog života i doprinos hrvatskom glumištu i kazališnoj umjetnosti.

U ime Festivala glumca i Hrvstakog udruženja dramskih umjetnika, nagradu je Zijahu A.Sokolović uručila glumica Perica Martinović, priopćeno je iz Sarajevskog ratnog teatra.

Kopirati
Drag cursor here to close