Žečja rupa

Mostarsko kazalište priprema najizvođeniji komad na svijetu

‘’Zečja rupa’’ progovara o uvijek osjetljivoj i tabuiziranoj temi najvećeg ljudskog gubitka i konačnosti.
Kultura / Kazalište | 10. 09. 2018. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Mostaru započelo je s pripremom ‘’Zečje rupe’’, jednog od najizvođenijih kazališnih komada na svijetu. Za ovaj tekst autor David Lindsay Abaire nagrađen je 2005. godine Pulitzerovom nagradom, priopćeno je iz HNK.

Predstavu će režirati Lajla Kaikčija, scenografiju i kostimografiju potpisat će Sabina Trnka, a igrat će Jelena Kordić Kuret, Sanda Krgo Soldo, Ermin Bravo, Vanja Matović i Amar Rahić.

Foto: PR / Glumci predstave Zečija rupa

‘’Nakon tragičnog gubitka djeteta, obitelj suočena s pitanjem o smislu, i sama pokušava preživjeti. Pokušaj normalnog života tek je prividna igra u kojoj bračni par nastoji naći smisao i razlog. Priča o gubitku, boli, suosjećanju i oprostu predstavlja studiju ljudskih karaktera i sudbina koja vrlo uspješno i sugestivno pobuđuje empatiju. Istodobno, to je minuciozna studija ljudskih odnosa u vremenima krhke vjere, ali jednako tako to je drama i o ljudskoj snazi i sposobnosti da nadvlada teška životna iskušenja’’, navode u opisu predstave.

‘’Zečja rupa’’ progovara o uvijek osjetljivoj i tabuiziranoj temi najvećeg ljudskog gubitka i konačnosti. To čini putem psihološki bogatih lica i situacija, pa unatoč zahtjevnoj temi, nije lišena suptilnog humora koji je čini životnom, privlačnom i uvjerljivom.

‘’S ovim naslovom na našem repertoaru dobijamo jednu provjerenu kazališnu uspješnicu, koja na najbolji način sintetizira ono najbolje što predstava može pobuditi kod publike, i smijeh i suze - i to istodobno’’, izjavio je umjetnički savjetnik HNK Mostar Dragan Komadina, priopćeno je iz HNK. 

Kopirati
Drag cursor here to close