Nema odmora

Završena kazališna sezona u HNK Mostar, najavljeni novi projekti

S ovom predstavom glumci pred ljetnu stanku gostuju u Osijeku 13. srpnja gdje će na poziv Odjela za kulturu toga grada izvesti predstavu u Hrvatskom narodnom kazalištu.
Kultura / Kazalište | 10. 07. 2019. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvedbom "Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja" službeno je u ponedjeljak zatvorena ovogodišnja veoma uspješna sezona u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru, priopćili su u srijedu iz te kazališne kuće.

S ovom predstavom glumci pred ljetnu stanku gostuju u Osijeku 13. srpnja gdje će na poziv Odjela za kulturu toga grada izvesti predstavu u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Tako je ovom najtrofejnijom predstavom mostarskog HNK zaokružena jedna teatarska godina kojom se ovo kazalište zaista ima čime pohvaliti. Tri jako uspješne premijere su iza njih, a čak devet predstava s repertoara je bilo na raznim festivalima te se vratilo sa sedam nagrađenih predstava i 20 nagrada.

Ove godine HNK Mostar slavi i 25 godina svog postojanja pa se i tim povodom očekuju razne novosti.

Počelo se s pripremom predstave "Kraljevo" Miroslava Krleže, a režirat će je već etablirani redatelj Ivan Leo Lemo.

Pročitajte još

Krležina drama događa se jedne noći pred Prvi svjetski rat u Zagrebu gdje svi kazališni elementi dolaze do izražaja i u službi su ekspresionističkog izričaja. Priča je to o sveopćem ludilu, grotesknim likovima isprepletena bukom, raznim glasovima i fantastičnim elementima.

Premijera predstave bit će upriličena 22. rujna, a redatelj Lemo kazao je kako mu je iznimna čast da može ovakvo jedno kapitalno djelo postaviti na scenu povodom 25. godišnjice tog kazališta, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close