MAT fest

'Mostarski šipak' za tri predstave

''Iako u otežanim uvjetima festival zbog brojnih ograničenja izazvanim epidemiološkim mjerama moramo biti izuzetno zadovoljni da je on uopće održan. Interes publike bio je dobar'', priopćili su iz MTM-a.
Kultura / Kazalište | 29. 03. 2021. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završen je MAT fest broj 11 u Mostaru. Izvedeno je 8 predstava uživo, te tri u online formatu.

''Obilježena su dva svjetska dana teatra, onaj za mladu publiku, te zajednički dan teatra uopće. Iako u otežanim uvjetima festival zbog brojnih ograničenja izazvanim epidemiološkim mjerama moramo biti izuzetno zadovoljni da je on uopće održan. Interes publike bio je dobar'', priopćili su iz MTM-a.

Ovaj festival je specifičan jer je mjesto ponude predstava organizatorima kazališnih događaja i svima onima koji na bilo koji način organizirano dovode publiku u teatar.

Festival je svojevrsna berza teatarskih predstava. Na bazi pokazanog interesa organizatora dodjeljuju se i festivalske nagrade. Tako su ove godine dodijeljene tri nagrade "Mostarski šipak" za tri predstave za koje je pokazan najviši interes za gledanje u narednom razdoblju.

To su predstave "Pusta zemlja'' i "Hiljadarka" Mostarskog teatra mladih i "Mali Agaton'' DIS - Pozorišta mladih iz Banja Luke.

Kopirati
Drag cursor here to close