Konferencija

Zanati - prošlost, sadašnjost, budućnost u Mostaru

Kultura / Kazalište | 08. 09. 2017. u 07:25 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar bit će domaćin i organizator konferencije "Zanati-prošlost, sadašnjost, budućnost", koja će se održati u petak, 15. rujna, u Gradskoj vijećnici, u 11 sati.

Konferencija ima za svrhu sagledavanje stanja na polju očuvanja i valorizacije tradicionalnih zanata kao dijela nematerijalnog svjetskog kulturnog naslijeđa, a bit će to svojevrstan pregled dobrih praksi iz Bosne i Hercegovine, zemalja susjedstva i zemalja članica OWHC-a (južna Europa i Mediteran), priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Na Konferenciji će se također predstaviti projekt "Zanati – vizualna kontaminacija" kojeg provodi OWHC kako bi se promoviralo tradicionalno zanatstvo gradova sa svjetskim naslijeđem i omogućivanje vizualne dekontaminacije historijskih jezgra.

S obzirom na globalizacijske tijekove i izumiranje tradicije u svakoj formi, Grad Mostar je prepoznao potrebu za očuvanjem tradicionalnih zanimanja i obrta kao iznimno važnih za očuvanje specifičnosti i posebnosti jednog podneblja za budućnost, pa samim time i žurnost djelovanja u tom pravcu, navodi se u priopćenju.

Istim povodom, u Centru za kulturu Mostar, u 18:30 sati, najavljena je promocija knjige "Tradicija BiH-Zanati", autora Mehmeda Pargana.

Kopirati
Drag cursor here to close