Nova predstava

Woody Allen u Mostaru

'Sviraj to ponovno, Sam' kazališna je komedija Woody Allena koja je bila veliki broadwayski hit 1969., ali i u više naknadnih uprizorenja i ekranizaciji.
Kultura / Kazalište | 05. 11. 2018. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Romantična komedija Woodyja Allena 'Sviraj to ponovno, Sam' nova je predstava na kojoj rade u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

S pripremom predstave zagrebački redatelj Mario Kovač započeo je prošli tjedan. Uloge u predstavi ostvarit će Angela Bulum, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić i Robert Pehar.

'Sviraj to ponovno, Sam' kazališna je komedija Woody Allena koja je bila veliki broadwayski hit 1969., ali i u više naknadnih uprizorenja i ekranizaciji.

Komedija se vrti oko ljubavnog trokuta između dva najbolja prijatelja i supruge jednog od njih. Svo troje su pripadnici elitnih umjetničkih krugova no ono što ovu komediju posebno izdvaja u odnosu na slične je lik Humphrey Bogarta koji se provlači kroz misli glavnog lika i daje mu ljubavne savjete.

Raskol nastaje u činjenici kako se Bogartov macho pristup ženama, koji je izgledao šarmantno sredinom prošlog stoljeća, danas smatra izrazito zastarjelim pa čak i mizoginim (ženomrzačkim) no gledatelja dovodi u poziciju da se smije politički nekorektnim šalama koje današnje društvo smatra neprihvatljivima. Vozeći oprezno rubom dobrog ukusa, komedija Woodyja Allena vječno je aktualna studija rata spolova i tranzicija unutar istog.

Premijera je planirana 20. prosinca 2018. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close