Potpisan ugovor

Vlada RH i u idućoj godini financijski će podržati projekte HNK Mostar

Izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i potporom koju Republika Hrvatska kontinuirano pruža krovnoj kazališnoj i kulturnoj instituciji Hrvata u BiH.
Kultura / Kazalište | 11. 11. 2020. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas posjetio je Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i s ravnateljem Ivanom Vukojom potpisao Ugovor o financijskoj potpori za provedbu programa i projekta koje će HNK Mostar realizirati u idućoj godini.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i potporom koju Republika Hrvatska kontinuirano pruža krovnoj kazališnoj i kulturnoj instituciji Hrvata u BiH.

Prigodom potpisivanja ugovora i obilaska kazališta ravnatelj Vukoja državnog je tajnika informirao o projektima vezanim za nastavak izgradnje kazališne zgrade te repertoaru i brojnim gostovanjima u zemlji i inozemstvu.

„Poštujući propisane korona mjere, nastojimo biti što aktivniji u raznim segmentima kazališnog života. Tako smo, primjerice, prošli mjesec imali 14 izvedbi predstava, šest gostovanja u BiH i Hrvatskoj, dvije festivalske izvedbe, a osvojili smo i jednu nagradu. Vjerojatno bi nagrada bilo i više da, zbog epidemioloških razloga, nisu prekinuti Marulićevi dani u Splitu na kojima smo imali vrlo zapažen i uspješan nastup“, kazao je ravnatelj Vukoja, dodavši da su u listopadu u HNK Mostar organizirana i dva književna „off“ programa te uz nastavak rada Dramskog studija mladih HNK pokrenuta i dva nova projekta: radionica pisanja dramskog teksta i radionica pisanja filmskog scenarija.

Državni tajnik Zvonko Milas izrazio je zadovoljstvo posjetom i onim što je čuo o radu HNK Mostar.

„Drago mi je da sam danas posjetio HNK Mostar i upoznao se s iznimnim rezultatima koje postiže ova kazališna kuća. Vlada Republike Hrvatske ovim ugovorom nastavlja pružati financijsku potporu Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru jer ga smatram institucijom od nacionalnog i strateškog značaja za Hrvate u BiH“, naglasio je Milas dodavši kako se nada da će uskoro biti nastavljeni i radovi na dovršetku izgradnje zgrade HNK Mostar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close