Splitska opera u parku Zrinjevac

''Viva opera'' jedinstveni događaj u gradu Mostaru

Djela Mozarta, Verdija, Rossinija, Puccinija, Donizettija, uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar pod dirigentskom palicom Robaert Homena, izveli su solisti Antonija Teskera (sopran) i Bože Jurić - Pešić
Kultura / Kazalište | 20. 06. 2019. u 22:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedinstveni događaj u gradu Mostaru, gala koncert Simfonijski orkestar Mostar ''Viva opera'', oduševio je brojnu publiku u parku Zrinjevac i na ovaj način kulturno se svrstao ravnopravno u rang svih gradova kandidata za europsku prijestolnicu kulture.

Foto: Bljesak.info / Splitska opera u parku Zrinjevac

''S ponosom mogu reći da sam sretna što smo se usudili napraviti jedan ovakav projekt. Opera je dobro došla i za one koji ju vole, kao i za one koji će je tek zavoljeti. Ponosni smo što smo pogodili što našem gradu treba'', kazala je Snježana Zovko, ravnateljica Simfonijskoga orkestra Mostar.

Foto: Bljesak.info / Splitska opera u parku Zrinjevac

Djela Mozarta, Verdija, Rossinija, Puccinija, Donizettija, uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar pod dirigentskom palicom Robaert Homena, izveli su solisti Antonija Teskera (sopran) i Bože Jurić - Pešić (tenor) iz Hrvatskog narodnog kazališta Split.

Foto: Bljesak.info / Splitska opera u parku Zrinjevac

Zovko napominje kako u planu ima ponuditi raznovrsne simfonijske projekte građanima različitih dobnih uzrasta. Tako je za idući ponedjeljak planiran koncert talentiranog pijaniste Ivana Galića koji će izvoditi djela Čajkovskoga.

Foto: Bljesak.info / Splitska opera u parku Zrinjevac
Kopirati
Drag cursor here to close