Obilježavanje Dana općine

Vitežanke oduševile Ljubuški izvedbom predstave ''Šmizle''

Šest protagonistica vodi gledatelje kroz ovu zanimljivu predstavu, a okosnica radnje je lokal u propadanju "Mali raj".
Kultura / Kazalište | 17. 02. 2019. u 13:50 Fena
Kopirati
Foto: Radio Ljubuški / Šmizle oduševile Ljubuški

U povodu obilježavanja Dana općine Ljubuški, članice GKM Vitez izvele su u subotu navečer u dvorani ljubuškog hotela Bigeste predstavu "Šmizle".

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest protagonistica vodi gledatelje kroz ovu zanimljivu predstavu, a okosnica radnje je lokal u propadanju "Mali raj".

Potaknuta krizom i manjkom posla, vlasnica lokala sa svojim prijateljicama u takvoj se situaciji odlučuje na osnivanje ženskog glazbenog sastava, a zanimljivi dijalozi i gluma različitih karaktera publiku je primorala na nekoliko uzastopnih prekidanja pljeskom.

Kafanska pjevačica, razvedena žena, zlostavljana supruga, mlada samohrana majka, urbana djevojka i bivša robijašica likovi su u predstavi prepunoj dobrih šala, a cijela predstava pršti komičnim situacijama i dijalozima.

Foto: Radio Ljubuški / Šmizle oduševile Ljubuški

Osnivač GKM Ivan Sajević pozdravio je prisutne i u ime viteškog kazališta zahvalio svim posjetiteljima te čestitao Dan općine Ljubuški. Također, najavio je i pomoć u radu kazalištu u Ljubuškom, ako dođe do njegovog osnivanja.

Inače, obilježavanje Dana općine Ljubuški traje od 10. do 21. veljače, a osim sinoćnje predstave ovogodišnje dane obilježio je niz predstavljanja knjiga i filmova, glazbenih i scenskih izvedbi te koncerata.

Za nedjelju, u 14:00 sati na Kuli Herceg Stjepana Kosače najavljeno je otvaranje ovogodišnjeg ljubuškog karnevala.

U četvrtak, 21. veljače, svečanom sjednicom Općinskog vijeća završavaju ovogodišnji Dani općine, a Ljubuški bi, kao je ranije najavljeno, uskoro mogao postati gradom.

Kopirati