U Mostaru

Veljača u Narodnom pozorištu

Mostarska publika imat će priliku pogledati zanimljivu i dinamičnu ''Alfa Beta'' i antiratnu dramu ''Ajmo na fuka''.
Kultura / Kazalište | 29. 01. 2019. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska publika idući mjesec u Narodnom pozorištu Mostar imat će priliku pogledati dvije predstave, zanimljivu i dinamičnu 'Alfa Beta' i antiratnu dramu 'Ajmo na fuka'.

U petak 1. veljače na maloj sceni Narodnog pozorišta Mostar 'Studio 64' bit će izvedena predstava 'Alfa Beta' s početkom u 20 sati.

Predstava nastala po tekstu autora Teda Whiteheada, u režiji Saše Oručevića priča je o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnim strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote, propitujući smisao braka.

U predstavi igraju Fatima Kazazić i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka.

Predstavu 'Alfa Beta' gledatelji će imati priliku pogledati i u terminima 15. i 22. veljače u 'Studiju 64' Narodnog pozorišta Mostar s početkom u 20 sati.

Predstava 'Ajmo na fuka' planirana je za petak 8. veljače na velikoj sceni s početkom u 20 sati. Tekst i režiju potpisuje Dragan Komadina,  glumačku postavu čine: Saša Oručević i Robert Pehar.

Predstava govori o odnosu dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane i Armije Republike BiH. Njihove sudbine prikazane su kroz tri različite situacije: kao mrtvaci koji na nebu čekaju 'poziv od Onoga gore' kao ratnici na sukobljenim stranama u rovovima, ali i kao dvojica poznanika u poslijeratnom Mostaru.

Ova predstava je prvi zajednički koprodukcijski projekat Narodnog pozorišta Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Ulaznice po cijeni od 7 KM i 3,50 KM s popustom za učenike, studente i umirovljenike su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 do 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati; rezervacije na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Ulaznice

Ulaznice po cijeni od 7 KM i 3,50 KM s popustom za učenike, studente i penzionere su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 do 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18.

Kopirati
Drag cursor here to close