Velik uspjeh u Srpcu

"Uspavanka za Mladenku" putuje u Kotor

Kao i kod svih izvedbi ove predstave, koju je režirala Amra Prutina, nakon predstave ansambl predstave s publikom je posadio drvo masline ispred Doma kulture u Srpcu, da trajno svjedoči o željama mladih Mostara i Srpca da žive u miru i toleranciji.
Kultura / Kazalište | 25. 06. 2019. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješnog sudjelovanja na Domino festu u Srbcu, gdje se Mostarski teatar mladih predstavio s predstavom "Maslinova grana", koja je izvedena 105 - ti put, ansambl predstave "Uspavanka za Mladenku" intenzivno se sprema za sudjelovanje na trećem festivalu na kojem eMTeeM sudjeluje ovog mjeseca.

Foto: Bljesak.info / Detalj iz predstave Uspavanka za Mladenku

"Maslinova grana" u Srpcu primljena je odlično i odaslala svoje poruke mira. Kao i kod svih izvedbi ove predstave, koju je režirala Amra Prutina, nakon predstave ansambl predstave s publikom je posadio drvo masline ispred Doma kulture u Srpcu, da trajno svjedoči o željama mladih Mostara i Srpca da žive u miru i toleranciji.

Sutra ansambl predstave "Uspavanka za Mladenku" putuje u Kotor, u Crnu Goru, gdje će u petak, 28. lipnja u Kulturnom centru "Nikola Đurković" s početkom u 19,30 sati izvesti predstavu.

Predstava se igra u okviru Festivala SCENA ZA MLADE, koji se održava u okviru Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Ovo je prvo sudjelovanje ove predstave na nekom festivalu i prvi izlazak na međunarodnu scenu. Predstava je autorski projekt Seada Đulića, a u njoj igraju Mia Musić, Šejma Delalić, Ali Kamer Aksoy, Haris Habibija, Damir Čobo, Alem Neziri i Faris Količić.

Predstava je dokumentarno-poetsko svjedočanstvo o zločinu u selu Grabovica iz 1993. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close