Predstave

Uskoro počinje deseto bugojansko lutkarsko bijenale

Bit će otvorena izložba ''Maske'' Salihe Hajrić, a Dječije pozorište ''Eko-Art'' iz Bugojna odigrat će predstavu ''Žabac i stranac''.
Kultura / Kazalište | 30. 08. 2019. u 16:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija  / Bugojansko lutkarsko bijenale

Deseto bugojansko lutkarsko bijenale bit će održano u tome gradu od 9. do 13. rujna, u organizaciji Kulturno-sportskog centra Bugojno.

U natjecateljskom dijelu Bijenala bit će prikazane predstave Pozorišta mladih iz Novog Sada (Zatvorenik i Šestoprsti), Dječijeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka (Nezaboravak), Mini teatra Ljubljana (Korenčov palček), Teatra za djecu i mlade Skoplje (Tobi), Lutkarskog kazališta Mostar (Zmaj i princeze) i Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke (Mačak u čizmama).

Također, u okviru pratećeg programa u planu su brojni sadržaji, među kojima su radionice o temi: ''Manipulacija lutkom i analiziranje njenih mogućnosti'', koje će voditi Maja Lučić-Vuković.

Bit će otvorena izložba ''Maske'' Salihe Hajrić, a Dječije pozorište ''Eko-Art'' iz Bugojna odigrat će predstavu ''Žabac i stranac''.

Uz okrugle stolove nakon natjecateljskih predstava i okrugli sto ''Bijenale jučer, danas, sutra...", u planu su gostovanja članova Umjetničke akademije iz Osijeka, Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo i Akademije umjetnosti Banja Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close